Ohjaajalegenda Francis Ford Coppola suree George Lucasin uraa: “Minua harmittaa, että Star Wars dominoi häntä”

15.12.2020 19:00 | Muropaketin toimitus

Francis Ford Coppola toimi George Lucasin mentorina nuoren ohjaajan aloitellessa uraansa 1960-luvulla.

George Lucas tunnetaan pääasiallisesti Star Warsin isänä, mutta hänestä olisi voinut tulla jotain muutakin, mikäli olisi jatkanut ohjaajauraansa monipuolisesti myös ensimmäisen Star Warsin jälkeen. Tätä mieltä on ainakin hänen mentorinaan aikoinaan toiminut Francis Ford Coppola.

Lucas ohjasi ensimmäisen pitkän elokuvansa vuonna 1971. THX 1138:ia seurasi viidellä Oscar-ehdokkuudella noteerattu American Graffiti vuonna 1973, mutta sitten Star Wars vei Lucasin mennessään. Coppola toimi tuolloin American Graffitin tuottajana ja nyt ohjaajalegenda on Vulturen haastattelussa kommentoinut olevansa harmissaan siitä, että Lucas jäi urallaan niin tiukasti kiinni Star Warsiin.

“Hän loi jotain sellaista, joka toi iloa, onnea ja nautintoa – ja ehkä myös vähän viisautta – monille ihmisille. Mitä tahansa hän siitä hyötyikään, hän ansaitsi sen ehdottomasti. Mutta tunnen surua siitä, ettei hän tehnyt niitä muita elokuvia, mitä hän aikoi. George on taitava, lahjakas ihminen. Katso vaikka American Graffitia ja sen innovaatioita. Meidän olisi pitänyt saada niitä enemmän”, Coppola kommentoi.

Muropaketin uusimmat