Uusimmat

Ohjaajat ja näyttelijät hermostuivat Netflixin uudesta ominaisuudesta

30.10.2019 09:50 Muropaketin toimitus

Mm. Breaking Badin Aaron Paulin ja Ant-Man-ohjaaja Peyton Reedin mielestä Netflixin uusi ominaisuus on täysin järjetön. 

Netflix testaa android-puhelimien sovelluksessaan uutta ominaisuutta, joka antaa mahdollisuuden katsoa palvelun sisältöä haluamallaan nopeudella. Ominaisuus on onneksi vasta testivaiheessa ja toimii vain ladatun sisällön kanssa. Katsoja voi valita ohjelman nopeuden väliltä 0,5 kertaa hitaammin – 1,5 kertaa nopeammin, eli samaan tyyliin kuin monet podcast-sovellukset.

Ei niin yllättäen elokuvantekijät ja näyttelijät hermostuivat moisesta mahdollisuudesta katsoa tekeleitään pikavauhdila läpi.

Esimerkiksi Netflixin Love-sarjaa työstänyt ohjaaja Judd Apatow twiittasi: ”Älkää nyt pakottako minua soittamaan maailman jokaiselle ohjaajalle, jotta poistatte uuden ominaisuuden. Älkää perseilkö meidän teille tekemien kivojen juttujen kanssa, vaan antakaa ihmisten katsoa niitä kuten on tarkoitus”.

Esimerkiksi The Incredibles – ja Mission: Impossible – Ghost Protocol -elokuvien ohjaaja Brad Bird on täysin samoilla linjoilla, kuten myös Spider-Man: Into the Spider-Versen toinen ohjaaja Peter Ramsey sekä Ant-Man-ohjaaja Peyton Reed.

Breaking Bad -sarjan ja Netflixin tuoreen Breaking Bad -elokuvan pääosanesittäjä Aaron Paul kirjoittaa: ”Netflix EI VOI tuoda tätä ominaisuutta tarjolle. Sehän tarkoittaisi sitä, että he tuhoavat täysin toisten tekemät taideteokset.”

Aihetta käsitteleviä twiittejä löytyy tuosta alempaa. Muropaketti testasi onko ominaisuus tarjolla jo Suomessa, mutta emme löytäneet moista ainakaan vielä android-luurin sovelluksesta.