Oikeusjuttu tulossa? Legendary Pictures tekee kaikkensa, jottei Dyyni-elokuva saa ensi-iltaansa HBO:n suoratoistopalvelussa

28.12.2020 10:34 Muropaketin toimitus

Denis Villeneuve’n ohjaama Dyyni saakin ehkä ensi-iltansa normaaliin tapaan elokuvateattereissa.

The Little Things -elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja John Lee Hancock kertoo Deadlinen pitkässä haastattelussa leffastaan, jonka pääosissa nähdään Denzel Washington, Rami Malek, Jared Leto ja Natalie Morales. Artikkeli avaa myös Hancockin ja muiden elokuvantekijöiden pettymystä Warner Bros. -studion päätökseen näyttää kaikki vuoden 2021 elokuvansa Yhdysvalloissa samaan aikaan teattereissa ja HBO Max -palvelussa.

Jutun mukaan eniten käärmeissään on Legendary Pictures, joka rahoitti noin 75 prosenttia Dyyni- ja Godzilla vs. Kong -elokuvista. Deadlinen mukaan ainoa keino välttää oikeusjuttu on tuoda Dyyni perinteiseen tapaan vain elokuvateattereihin ja unohtaa suoratoistoensi-ilta kokonaan.

Dyynin ensi-ilta on näillä näkymin vasta 1. lokakuuta, jolloin koronavirusrokotteen avulla lienee jo saatu laumaimmuniteetti, ja Legendary Pictures uskoo ihmisten katsovan leffoja teattereissa suunnilleen normaaliin tapaan.

Godzilla vs. Kong -elokuvan suoratoistoensi-iltaan Legendary suostuu vain, jos Warner Bros tekee heidän kanssaan uuden sopimuksen sen summan pohjalta, jolla leffaa yritettiin aiemmin myydä Netflixille. Hintalappu oli tuolloin 250 miljoonaa dollaria. Godzilla vs. Kongin ensi-ilta on 21. toukokuuta.

Legendary Pictures ja Warner Bros. päätyvät todennäköisesti tappelemaan oikeussaliin, sillä näillä näkymin molemmat elokuvat nähdään suunnitellusti HBO Maxissa.