Oikeusjuttuhan siitä tuli: Satanistit vaativat Netflix-sarjan tekijöiltä nyt 50 miljoonaa dollaria

09.11.2018 14:51 | Muropaketin toimitus | 1

Amerikkalainen satanistijärjestö The Satanic Temple vaatii Netflixiltä korvauksia tekijänoikeusrikkomuksesta. Uudessa Sabrina-sarjassa nähdään järjestön omaisuutta muistuttava patsas.

Amerikkalainen satanistijärjestö The Satanic Temple uhkasi Netflixiä oikeusjutulla sen jälkeen, kun striimipalvelussa julkaistussa The Chilling Adventures of Sabrina -sarjassa nähtiin Baphomet-patsas, joka muistuttaa erehdyttävästi järjestön omaa patsasta.

Varietyn mukaan järjestö on nyt tehnyt uhkauksestaan totta ja vaatii oikeusteitse Netflix-sarjan tekijöiltä korvauksia tekijänoikeusrikkomuksesta.

Vaatimuksen mukaan järjestö teki oman, 1800-luvun kuvastoon pohjautuvan patsaansa vuosina 2013 ja 2014. Huolimatta siitä, että patsaan pohjana on ikivanha kuvasto, järjestö väittää sen sisältävän originelleja komponentteja, jotka antavat sille tekijänoikeussuojan. Patsaan suunnittelu ja teko maksoivat 100 000 dollaria. Korvausvaade on 50 miljoonaa dollaria.

 

 

Keskustelu

Ei helvetti. Heh, ja kirjaimellisesti, kun kerran saatanan palvojista puhutaan :). Miten v*tussa tämmöinen voisi mennä läpi, puhumattakaan noin mahtavasta summasta. Kyllä ne amerikkalaiset vaan osaavat. Niin siis se, että vaikka patsas olisikin hyvin samanlainen kuin nuo ääliöt väittää, niin millä IHMEEN perusteella se voisi oikeuttaa tuommoiseen korvaukseen?? Aiheuttiko moisen tyhmän patsaan vilauttaminen sarjalle 50 miljoonan lisätulot?? Voin aika varmasti sanoa että ei vitussa aiheuttanut. Sanotaanko että tuosta nyt voisi kohtuudella maksaa kymppitonnin jotta satanisti-idiootit nyt saisivat jotain balsamia, toisaalta siitä voisi maksaa ei mitään ja oikeuskorvaukset satanistien maksettavaksi, rangaistukseksi oikeuslaitoksen väärinkäytöksestä.

Muropaketin uusimmat