Uusimmat

Oletko huomannut: Näitä ylistettyjä elokuvia ei löydy Netflixistä eikä mistään muustakaan suoratoistopalvelusta

17.10.2019 07:54 Muropaketin toimitus

Hayao Miyazakin ja Stdion Ghiblin elokuvat on julkaistu vain fyysisinä versioina. 

Legendaarinen animaattori ja ohjaaja Hayao Miyazaki on vanhan liiton mies, sillä hänen ja Studio Ghiblin animaatioelokuvia on turha etsiä suoratoistopalveluista. Tällä hetkellä niitä voi katsoa vain elokuvateattereissa tai kotona Blu-ray- ja dvd-julkaisuilta.

Leffoja ei voi edes vuokrata digiversioina, joten Polygon tiedusteli asiasta GKidsilta, joka omistaa tällä hetkellä Miyazakin ja Studio Ghiblin elokuvien Yhdysvaltain levitysoikeudet.

– Studio Ghibli ei aio tuoda elokuviaan tarjolle digimuodossa, ei suoratoistoon tai ladattavaksi. He uskovat edelleen siihen, että elokuvat ovat parhaimmillaan elokuvateatterissa katsottuina, yhdessä muiden ihmisten kanssa, firman edustaja vastaa avaamatta asiaa sen enempää.

Upeassa, Ylenkin suomessa esittämässä Studio Ghiblistä ja Miyazakista kertovassa Unten ja hulluuden valtakunta -dokumentissa on kohtaus, Miyazaki sanoo: ”Olen 1900-luvun mies, enkä halua olla tekemisissä 2000-luvun kanssa”.

Ja tässä vaiheessa otamme hatun päästä ja olemme tyytyväisiä että moni Ghiblin elokuvista on tullut nähtyä teatterissa ja että niiden fyysiset versiot löytyvät hyllystä.