Oliko Tenetin julkaisu elokuvateatterissa floppi? Christopher Nolanin mielestä studiot tekevät nyt vääriä johtopäätöksiä

04.11.2020 20:00 | Muropaketin toimitus

Christopher Nolanin ohjaama Tenet julkaistiin elokuvateattereissa syyskuussa ja se tienasi maailmanlaajuisesti 347 miljoonaa dollaria.

Korona-lockdownin jälkeen ensimmäinen valkokankailla laajemman levityksen saanut elokuva oli syyskuussa julkaistu, Christopher Nolanin ohjaama Tenet. Moni toivoi sen toimivan alkusysäyksenä elokuvien ja elokuvayleisöjen paluulle elokuvateattereihin. Mutta toisin kävi. Tenet tienasi maailmanlaajuisesti 347 miljoonaa dollaria ja kotimaassaan Yhdysvalloissa vain 53 miljoonaa.

Monien mielestä tämä oli floppi, minkä vuoksi myös muiden suurelokuvien julkaisua jälleen lykättiin eteenpäin.

Los Angeles Timesin haastattelussa Nolan kommentoi, että tapaukseen liittyy nyt paljon muutakin kuin pelkkä koronapandemia.

“Jos katsotaan kiihtyviä nykytrendejä, niin se kaikki jättää huomiotta sen tosiseikan, että vuosi 2019 oli elokuvahistorian menestynein vuosi. Silloin tehtiin eniten rahaa. Lippujen hinnat olivat huippukorkealla. Joten minulle kysymys on enemmänkin: millaisessa todellisuudessa oikeastaan elämmekään?”, Nolan selittää.

Hän jatkaa kommentoimalla, että on iloinen Tenetin tienaamasta 350 miljoonasta. “Pelkään sitä, että studiot vetävät vääriä johtopäätöksiä meidän julkaisustamme – sen sijaan, että katsottaisiin, missä elokuva toimi hyvin ja kuinka se voisi tuoda lisää tuloja, he katsovat vain siihen, että se ei vastannut heidän odotuksiinsa, jotka perustuivat tilanteeseen ennen COVID:ia ja käyttävät sitä tekosyynä, että kaikki oli pandemian syytä, eivätkä adaptoidu uuteen tilanteeseen – tai ala rakentaa bisnestämme uudella tavalla.”

Muropaketin uusimmat