Onko tässä kuolemansuudelma fyysisille elokuville? Disney aikoo lopettaa 4K UHD -levyjen julkaisemisen

11.08.2020 17:10 | Muropaketin toimitus

Disney tuntuu nyt keskittyvän vahvasti suoratoistopalveluunsa Disney Plussaan. Suomessa palvelu tulee saataville syyskuussa.

Fyysisten elokuvakopioiden kuolemasta on huhuttu jo vuosia, mutta nyt otetaan taas yksi askel lähemmäs todellista sukupuuttoa. Disney on nimittäin ilmoittanut, että se lopettaa 4K UHD -levyjen julkaisemisen, uutisoi Digital Bits.

Uutisen mukaan Disney ei jatkossa enää julkaise Disney-, Pixar-, Marvel- tai Star Wars -elokuviaan fyysisenä 4K UHD -levyinä. Sama koskee myös Disneyn hankkimaa 20th Century Foxin elokuvakirjastoa, josta uusia 4K-julkaisuja on odotettu monista klassisista nimikkeistä.

Disney tuntuukin nyt keskittyvän pääasiassa suoratoistopalveluunsa Disney Plussaan, joka vihdoin rantautuu Suomeenkin syyskuussa. Tähän viittaa myös se, että Disney päätti siirtää odotetun ja koronan vuoksi siirtyneen Mulan-elokuvan julkaisun kokonaan nettiin ja jättävän elokuvateatterit kokonaan väliin myös muualla maailmassa kuin koronan pysäyttämässä USA:ssa.

Disney+ -tilaajat saavat kuitenkin pulittaa uutuuselokuvasta sievoisen summan – Mulanin hinnan on Yhdysvalloissa kerrottu olevan $29,99.