Oscar-gaalaa päivitetään 2020-luvulle: Parhaan elokuvan palkintoa ei irtoa, jos nämä ehdot eivät täyty

09.09.2020 21:00 | Muropaketin toimitus

Yhdysvaltain Elokuva-akatemia päivittää ehtojaan siitä, millaiset elokuvat kelpaavat Parhaan elokuvan Oscar-ehdokkaiksi.

Yhdysvaltain Elokuva-akatemiaa ja sen myötä Oscar-ehdokkaita on viime vuosina kritisoitu siitä, ettei Oscar-ehdokkaina nähdä tarpeeksi diversiteettiä ja että elokuvien keskiössä ovat edelleen valkoihoiset miehet. Varietyn uutisen mukaan Akatemia on nyt ottanut kritiikistä opikseen ja päivittää sääntöjään uudelle vuosituhannelle.

Parhaan elokuvan kategoriaan ehdokkaaksi valittujen elokuvien pitää jatkossa täyttää inklusiivisuusehtoja, joiden mukaan elokuvassa pitää esimerkiksi olla tietty määrä rodullistettuja näyttelijöitä keskeisissä rooleissa, monipuolisesti työntekijöitä eri etnisistä ryhmistä, minkä lisäksi edustettuina pitää olla myös tietty määrä LGBTQ+ -yhteisöihin kuuluvia ihmisiä sekä naisia.

Uudet ehdot koskevat vain Parhaan elokuvan kategoriaa. Muissa kategorioissa ehdot pysyvät toistaiseksi ennallaan. Ensimmäisen kerran uusien ehtojen mukainen Oscar-palkinto ojennetaan Parhaalle elokuvalle vuonna 2024.

Katso koko lista uusista vaatimuksista Varietyn uutisesta.