Pacific Rim 2 oli “tylsää tehostemoskaa” – Nyt Guillermo del Toro kertoi, millaisen jatko-osan hän olisi tehnyt

15.12.2021 19:30 | Muropaketin toimitus

Guillermo del Toron sijaan Pacific Rim 2:n ohjasi Steven S. Knight.

Guillermo del Toro ohjasi ja toimi toisena käsikirjoittajana vuonna 2013 julkaistussa, Charlie Hunnamin ja Rinko Kikuchin tähdittämässä toimintaelokuvassa Pacific Rim. Del Toro teki käsikirjoituksen myös jatko-osalle, mutta se hyllytettiin siinä vaiheessa, kun Pacific Rim: Uprisingin ohjaajaksi kiinnitettiin Steven S. Knight.

Jatko-osassa siirryttiin 10 vuotta tulevaisuuteen, pääosaan kiinnitettiin Star Wars -tähti John Boyega ja Kikuchi jätettiin pieneen sivuosaan. Del Toron versio olisi ollut aivan erilainen, paljastuu tuoreessa haastattelussa (Colliderin kautta).

Hänen tarinassaan olisi ollut aikamatkustusta ja aikaparadoksi. Pahiksena olisi ollut eräänlaisen Internet 2.0:n keksinyt tekniikkakaveri, jonka vallan muut pikkuhiljaa alkavat ymmärtää, koska tämä on saanut tekniikkansa edelläkävijöiltä, kavereilta, jotka hallitsivat kaijuja.

“Ja sitten he huomasivat, että nuo edelläkävijät olimmekin me itse tuhansia vuosia tulevaisuudessa”, del Toro selittää. Hänen elokuvassaan pääosassa olisi ollut Kikuchin esittämä Mako Mori.

“Minulle sankari oli Mako Mori. En ainoastaan halunnut hänen säilyvän hengissä vaan halusin hänestä toisen elokuvan päähahmon.”

Vaikka ensimmäinen Pacific Rim oli mainio toimintamäiske, ei samaa voi sanoa sen jatko-osasta. Muropaketin arvostelussa Pacific Rim: Uprising arvosteltiin “puuduttavan tylsäksi tehostemoskaksi”. Lue koko arvostelu tästä: Pacific Rim – Kapinan robottien ja hirviöiden välinen taistelu on puuduttavan tylsää tehostemoskaa.