Päivän tv-leffavinkki: Kotimaisesta kohudraamasta ei ainakaan seksiä puutu

13.06.2013 07:48 | Muropaketin toimitus

Levottomat

YLE Teema esittää torstai-illan elokuvana Aku Louhimiehen ohjaaman Levottomat. Elokuva alkaa kanavalla kello 23.15. ja päättyy kello 01.04.

Levottomien tahattoman humoristinen kuvaus kuuluu seuraavasti:

“Ambulanssilääkärinä työskentelevä Ari (Mikko Nousiainen) viettää työn ulkopuolella railakasta poikamieselämää yhden illan juttuineen. Kaikki on muuten hyvin, mutta mikään ei hänen elämässään tunnu miltään. Uimarannalla Ari tapaa Tiinan (Laura Malmivaara), jonka sitkeyden ansiosta pari aloittaa tiiviin seurustelun. Tiinan kautta Ari tutustuu myös hänen ystäviinsä, arkeologiaa opiskelevaan Ilonaan (Matleena Kuusniemi) ja hänen poikaystäväänsä Stiguun (Petteri Summanen) sekä papiksi valmistuvaan Hanna-Riikkaan (Irina Björklund) ja tämän poikaystävään Rikuun (Valtteri Roiha). Yhdessä he viettävät nuoruutensa viimeistä kesää.”

Vaikka elokuvassa tavoitellaan suurta draamaa, muistetaan se yhä parhaiten seksikohtauksistaan sekä soundtrackistaan, jolta löytyy mm. Samuli Edelmannin ja Cata Mansikka-Ahon tunnusbiisi.

Vuonna 2000 valmistunut Levottomat oli Aku Louhimiehen esikoiselokuva. Sittemmin Louhimies on ohjannut mm. elokuvat Kuutamolla, Paha maa, Vuosaari ja 8-pallo.

Muropaketin uusimmat