Uusimmat

Päivän tv-leffavinkki: Musiikkielokuvien klassikossa on mukana Star Warsin prinsessa ja urpoja natseja

09.08.2013 08:20 Muropaketin toimitus

Blues Brothers

Sub esittää perjantai-illan elokuvana Blues Brothersin. Elokuva alkaa kanavalla kello 21.00 ja päättyy kello 23.35.

Vuonna 1980 valmistunut Blues Brothers on kulttielokuva veljeksistä Jake ja Elwood, jotka aikovat bändinsä avulla kerätä rahaa lapsuuden orpokodilleen ja samalla joutuvat villin takaa-ajon kohteiksi. Tarkempi tarinan kuvaus kuuluu seuraavasti:

”Kun Jake Blues (John Belushi) pääsee vankilasta, hän lähtee veljensä Elwoodin (Dan Aykroyd) kanssa lastenkotiin, jossa he varttuivat nunnien kasvattamina. He saavat kuulla, että kirkko ei enää tue lastenkotia, joten se joudutaan myymään, jos kiinteistöveroa ei makseta yhdentoista päivän kuluessa. Veljekset päättävät haalia kasaan rahat kokoamalla vanhan bluesbändin ja heittämällä keikan. He ovat ehkä ’Jumalan lähettiläitä’, mutta hankkivat koko ajan uusia vihollisia.”

John Landisin ohjaaman elokuvan pääosissa nähdään pitkä liuta tähtiä: John Belushi, Dan Aykroyd, James Brown, Cab Calloway, Ray Charles, Aretha Franklin, Carrie Fisher, Charles Napier, Jeff Morris, Henry Gibson, John Candy, John Lee Hooker, Kathleen Freeman, Steve Lawrence, Frank Oz, Steven Spielberg, Twiggy ja Paul Reubens.

Kun Jake Blues (John Belushi) pääsee vankilasta, hän lähtee veljensä Elwoodin (Dan Aykroyd) kanssa lastenkotiin, jossa he varttuivat nunnien kasvattamina. He saavat kuulla, että kirkko ei enää tue lastenkotia, joten se joudutaan myymään, jos kiinteistöveroa ei makseta yhdentoista päivän kuluessa. Veljekset päättävät haalia kasaan rahat kokoamalla vanhan bluesbändin ja heittämällä keikan. He ovat ehkä ”Jumalan lähettiläitä” mutta hankkivat koko ajan uusia vihollisia.