Päiväni murmelina -tuottaja paljasti: Tällainen Bill Murrayn kulttielokuva olisi ollut, jos hän olisi saanut päättää

13.02.2018 17:04 | Muropaketin toimitus

Päiväni murmelina

Päiväni murmelina täytti tänä vuonna 25 vuotta. Komediaklassikon tuottaja olisi aikoinaan halunnut elokuvasta synkemmän.

Harold Ramisin ohjaama Päiväni murmelina (Groundhog Day) on kulttielokuva, joka monella elokuvan ystävällä kuuluu olennaisena osana helmikuun alun leffailtoja. Tänä vuonna komediaklassikko täytti 25 vuotta ja elokuvan tuottaja Trevor Albert intoutui muistelemaan menneitä.

Päiväni murmelina koki aikoinaan lukuisia muutoksia tuotantonsa aikana ja alkuperäinen tarinalinja oli huomattavasti synkempi kuin lopulta elokuvaan valittu. Cinemablendin uutisessa tuottajana toiminut Albert selittää, miksi alkuperäinen idea kuopattiin ja päädyttiin elokuvassa nähtävään:

“Alku oli synkempi. Se olisi vaatinut, että yleisö olisi tietyllä tapaa osannut mennä sen lähtökohdan mukana. Rakastin sitä. Luulen että se olisi voinut olla erittäin hyvä elokuva alkuperäisessä muodossaan, mutta en usko, että se olisi ollut yhtä helposti hyväksyttävä.”

Alkuperäinen versio olisi heittänyt katsojan suoraan elokuvassa nähtävään aikasilmukkaan, selittämättä lainkaan tarinan taustoja tai sitä, miten Bill Murrayn esittämä Phil Connors päätyi Punxsutawneyyn seuraamaan murmelin päivää. Johdanto oli tuolloin ajateltu tehtävän pelkän kertojaäänen kautta.