Paljas nänni oli liikaa – Tämän Penélope Cruzin elokuvan julisteen Facebook sensuroi aluksi, mutta pyysi lopulta tekoa anteeksi

12.08.2021 09:25 | Muropaketin toimitus

Pedro Almodóvarin uuden Parallel Mothers -elokuvan juliste oli Facebookille liikaa.

Associated Press -uutistoimisto kertoo Instagramin ja sen omistavan Facebookin pahoittelevan Pedro Almodóvarin uuden Madres Paralelas – Parallel Mothers -elokuvajulisteen sensurointia.

Molemmat palvelut sensuroivat mainoslakanan, koska siinä näkyy nänni. Julisteen tehnyt Javier Jaén nosti aiheesta metakan, jonka jälkeen Facebook pyörsi päätöksensä, tiedottaen seuraavaa:

”Maitoa valuva nänni poistettiin alastomuutta koskevien sääntöjemme mukaisesti. Teemme kuitenkin poikkeuksia tietyissä tapauksissa, kuten silloin kun alastomuudella on selkeä taiteellinen tarkoitus. Almodóvarin elokuvan julisteita esittelevät päivitykset on nyt palautettu palveluun, ja pahoittelemme sekaannusta.”

Muun muassa Penélope Cruzin, Aitana Sánchez-Gijónin ja Milena Smitin tähdittämä Parallel Mothers saa maailmanensi-iltansa 1.-11. syyskuuta järjestettävien Venetsian 78. elokuvajuhlien avajaiselokuvana. Laajempaan levitykseen Pedro Almodóvarin 22. ohjaustyö saapuu joulukuussa.