Paljas pylly, aasi ja voimamies Kahilainen – eli vähintäänkin omituinen kuvagalleria Kummeli V:sta

19.12.2013 12:20 | Muropaketin toimitus

Kummeli V

Aleksi Mäkelän ohjaamasta Kummeli V -elokuvasta on julkaistu liuta uusia kuvia.

Uudessa Kummeli-hupailussa on yhteensä neljä tarinaa, mikä selittää osaltaan oheisten kuvien kirjavuuden.

Ensimmäisessä tarinassa ex-basisti Tomi tekee virheen. Hän kutsuu vanhan bändikaverinsa, rumputaiteilija Monkki Mähösen remontoimaan vaimonsa kesähuvilaa. Tarina alkaa saada ”kauhuelokuvamaisia” piirteitä, kun Monkki ja talon emäntä Stina ajautuvat törmäyskurssille.

Seuraavassa tarinassa wannabee-moottoripyöräjengiä ja sen johtajaa Jounia nöyryytetään kyläkaupassa. Jouni päättää kostaa nöyryytyksen ryöstämällä kaupan. Hän on kova leffafriikki ja ammentaa kostosuunnitelmaansa vaikutteita kuuluisista action-elokuvista.

Kolmannessa tarinassa matkataan keltaisen lehdistön syntyaikoihin kuusikymmentä luvun puoliväliin. Maata kiertävä urkukorjaaja, Arvo Hakala on kovan luokan naistenmies. Arvon toimintaa sivusta seuranneet mustasukkaiset miehet kokoavat lynkkausryhmän lännenelokuvien tyyliin. Arvon ajojahtia tulee todistamaan reportteri Erkki ’Likasanko’ Sysimetsä.

Elokuvan aikana on tullut tutuksi huonosti käyttäytyvä helsinkiläinen fantasia- ja scifiohjaaja Kurt ’Kurre’ von Riikonen, joka nousee neljännen tarinan keskiöön. Hän on juuri saanut valmiiksi uuden leffansa, Excalibur IV:n, josta elokuvassa näytetään muutamia varsin näyttäviä, mutta luokattomia kohtauksia. Yhdessä työkavereittensa kanssa, Kurre matkaa helikopterilla Kainuuseen karhujahtiin rentoutumaan. Perillä ökyilevä ryhmä ajautuu välittömästi törmäyskurssille paikallisen pienviljelijän, Isaskar Toukan ja hänen poikiensa kanssa.

Ensi-iltansa Kummeli V saa 19.2.2014. Sen pääosissa nähdään Heikki Silvennoinen, Timo Kahilainen, Heikki Hela, Heikki Vihinen, Ville Myllyrinne, Heli Sutela, Heikki Kinnunen, Jussi Vatanen, Tom Pöysti, Kaisa Mattila, Aake Kalliala, Markku Toikka, Kai Lehtinen, Seela Sella, Iina Kuustonen, Kaarina Hazard, Ilkka Heiskanen, Tom Lindholm, Pekka Huotari, Kari Hietalahti ja Riku Suokas.

Aiheesta aikaisemmin julkaistu:

o Uusi traileri Kummeli V -elokuvasta: ”Nyt on niin helkkarin hyvä meininki, että mäkin voisin tavoistani poiketen ottaa yhden bissen” 18.12.2013
o Kummeli V -elokuvan uudessa kuvassa on hurja meininki 3.12.2013
o Uuden Kummeli V -elokuvan kuvat ovat vähintäänkin hämmentäviä – turha esitellä Amerikan serkulle 29.11.2013
o Vieläkö naurattaa? Uusi traileri ja juliste Aleksi Mäkelän ohjaamasta Kummeli V -elokuvasta 11.11.2013

Kuvat: Malla Hukkanen