Paras Twin Peaks -faniteoria tähän mennessä: kaksi finaalijaksoa kuuluu katsoa samaan aikaan

11.09.2017 10:04 | Aki Lehti

David Lynch väänsi rautalangasta ja nyt sarjan loppu aukeaa aivan eri tavalla.

Juttu sisältää luonnollisesti spoilereita Twin Peaks: The Return -sarjan kahdesta viimeisestä jaksosta!!

 


Kuten totesimme eilisessä summauksessamme Twin Peaksin uudesta kaudesta, niin nettiin on ilmestynyt satoja ellei tuhansia teorioita kuluneen viikon aikana siitä mitä sarjan viimeisessä jaksossa oikein tapahtui.

Itsestäänselvää on se, että tarina on loputon luuppi, joka jatkuu ja jatkuu. Ensimmäisellä katselukerralla vaikutti siltä, ettei ajassa ja eri ulottuvuuksissa hyppivä agentti Cooper onnistunut pelastamaan Laura Palmeria, vaan pahuus on läsnä kaikkialla ja voittaa aivan liian usein.

Sarja ei etene kronologisessa järjestyksessä, ja koska David Lynch on mestarikäpäyttäjä, niin lopun voi tulkita myös positiivisena, jossa hyvä voittaa, sillä viimeiset kohtaukset ovatkin toiseksi viimeisessä jaksossa, jossa Cooperin paha doppelgänger Mr. C ja sisällään oleva Bob päihitetään. Tämän jälkeen Cooper hyvästelee kaikki ja palaa ajassa taaksepäin, mahdollisimman pian, koska tietää onnistuneensa ja aikajanan muuttuvan, jonka jälkeen hänen ystävänsä eivät enää tunnista häntä.

Tässä vaiheessa homma menee todella hauskaksi ja omituiseksi, sillä Medium.com -sivustolle kirjoittava Alex Fulton keksi katsoa jaksot yhtä aikaa, ja piru vie, nehän kulkevat synkassa niin monessa kohdassa, ettei moinen voi olla kuin tahallista. Kuten Cooper kertoi ennen katoamistaan FBI-pomo Gordon Colelle “trying to kill two birds with one stone.”

Parhaiten synkassa kulkevat esimerkiksi kohtaukset, joissa hyvä ja paha Cooper siirtyvät ulottuvuudesta toiseen täsmälleen samaan aikaan ja kaksi ääniraitaa tukevat toisiaan, Cooperin ja Dianen seksikohtaus, jossa toisessa jaksossa sellissä istuvan Billyn reaktioihin ei Freudia tarvita ja kaikista tärkein, molempien jaksojen viimeiset minuutit. Ne näyttävät tapahtumat sekä Palmerin talon sisä- että ulkopuolelta, samassa ulottuvuudessa ja samalla hetkellä. Laura muistaa toisen elämänsä Twin Peaksissa ja tuhoaa kirkumisellaan äitinsä sisälle asettuneen Judy-pahuuden.

Melkoista menoa! A Blue Rose case most definitely, kuten Gordon Cole sanoisi.

Jos ette usko, niin tsekatkaa itse videosta, ja jos se on poistettu tekijänoikeuksien takia, niin jos viitsitte kommentoida, kiitos!