Pelkkiin laatuelokuviin keskittyvä Criterion avaa oman suoratoistopalvelun keväällä

19.11.2018 12:50 | Muropaketin toimitus

Hei hei Filmstruck-suoratoistopalvelu, tervetuloa Criterion Channel!

Pari viikkoa sitten harmittelimme kaikkien muiden leffafanien kanssa Filmstruck-suoratoistopalvelun sulkemista marraskuun lopussa. Yksi sen suurimmista vetonauloista oli 1980-luvulta asti pelkkiä laatuelokuvia julkaisseen Criterion Collectionin sisällön menettäminen.

Nyt Criterion kuitenkin julkaisi tiedotteen ja kertoo nettisivuillaan aloittavansa oman Criterion Channel -suoratoistopalvelun ensi keväänä, jatkaen samaan tyyliin kuin osana Filmstruckia. Luvassa on siis runsaasti taidolla kuratoitua sisältöä, kuten tiettyyn ohjaajaan tai näyttelijään keskittyviä retrospektiivejä.

Myös Criterionin fyysisiltä julkaisuilta tutut bonusmateriaalit sisältyvät suoratoistopalvelun tarjontaan. Mukana on siis kaikkea alkuperäisdokumenteista elokuvien kommenttiraitoihin. Filmstruckista tutut Criterionin omat sarjat ja elokuvaesittelyt jatkuvat, kuten suosittu Adventures in Moviegoing, jossa elokuvantekijät ja näyttelijät kertovat omista suosikeistaan ja syistä miksi muidenkin kannattaa katsoa ne.

Aluksi Criterion Channel on tarjolla vain Yhdysvalloissa, sitten Kanadassa ja myöhemmin myös muissa maissa. Cinefiilit ympäri maailman odottavat siis jo VPN:t valmiina. Palvelun tarkka aloituspäivä ei ole vielä selvillä.

New, Independent Criterion Channel to Launch Spring 2019 from Criterion Collection on Vimeo.

Muropaketin uusimmat