UUSIMMAT

Peter Greenaway kiinnitti elokuvansa pääosaan suomalaisen Elmer Bäckin – ensi-ilta luvassa syksyllä

02.06.2015 20:41 | Muropaketin toimitus

Eisenstein in Guanajuato

Suomeen 4. syyskuuta saapuva Eisenstein in Guanajuato on mestariohjaaja Peter Greenawayn (The Pillow Book) kunnianosoitus neuvosto-ohjaaja Sergei Eisensteinille.

Eisenstein in Guanajuatossa arvostettu neuvostoliittolainen elokuvaohjaaja Sergei Eisenstein matkaa vuonna 1931 Meksikoon kuvaamaan uutta elokuvaansa. Hollywoodin hylkäämä ja kotimaansa painostama Eisenstein tutustuu Meksikon Guanajuatossa täysin uuteen kulttuuriin ja sen tapaan käsitellä kuolemaa, ja alkaa pian nähdä kotimaansa ja Stalinin hallinnon uudessa valossa.

Meksikon tarjoamat ärsykkeet saavat Eisensteinin pohtimaan rooliaan taiteilijana ja ihmisenä – hän on tullut uransa käännekohtaan. Kaiken lisäksi hän rakastuu paikalliseen oppaaseensa, naimisissa olevaan mieheen. He viettävät yhdessä kymmenen nautinnollista päivää, joiden aikana ristiriitaisten ja tukahdutettujen tunteidensa kanssa painiskeleva Eisenstein menettää neitsyytensä ja kokee elämänsä tärkeimmän heräämisen.

Greenawayn elokuvan pääosaa esittää suomalainen Elmer Bäck. Sivuosista voi bongata Bäckin maanmiehet Jakob Öhrmanin ja Rasmus Slätisin.