Peter Jackson saa ensi kuussa elämäntyöpalkinnon urastaan erikoistehosteiden parissa

23.03.2021 16:00 | Muropaketin toimitus

Lord of the Rings -ohjaaja Peter Jackson palkitaan Visual Effects Societyn elämäntyöpalkinnolla.

Oscar-palkittu elokuvantekijä Peter Jackson palkitaan ensi kuussa elämäntyöstään erikoistehosteiden parissa, uutisoi Deadline. Palkinnon Jacksonille myöntää The Visual Effects Society huhtikuun alussa järjestettävässä palkintogaalassa, jonka isäntänä toimii koomikko Patton Oswalt.

VES:n elämäntyöpalkinto ojennetaan arvokkaasta työstä erikoistehosteiden kehityksen parissa. Jacksonin valintakriteereihin kuuluvat “taiteellisuus, perusteellinen tarinankerronnan taito ja syvällinen osaaminen sekoittaa ikonista kuvastoa ja unohtumatonta kerrontaa eeppisessä mittakaavassa”.

Jacksonin palkinto ei tule pelkästään ansioista Lord of The Rings- ja Hobitti-elokuvien parissa. Parisen vuotta sitten hän teki historiallisen urotyön restauroimalla ensimmäisen maailmansodan aikaista materiaalia dokumenttielokuvassa They Shall Not Grow Old.

Jackson itse on palkinnosta innoissaan ja kertoo juuri tämän elämäntyöpalkinnon merkitsevän hänelle kaikista eniten. Hän ei kuitenkaan ole vielä jäämässä eläkkeelle vaan sanoo:

“Mutta vaikka sitä kutsutaan elämäntyöpalkinnoksi, en usko, että olen vielä saavuttanut huippua: paljon on vielä tulossa!”

Muropaketin uusimmat