Uusimmat

Peter Jackson uudesta Hobitti-elokuvastaan: ”Netflixiä tuijottava Smaug on lohikäärmeiden Hannibal Lecter”

10.12.2013 12:10 Muropaketin toimitus

Smaug

Peter Jacksonin toinen Hobitti-elokuva Smaugin autioittama maa saapuu Suomen elokuvateattereihin huomenna.

Elokuvan pahis on sen nimessäkin esiintyvä lohikäärme Smaug, joka on harvinaisen pirullinen peto. Peter Jackson ei halunnut Smaugista tusinaloharia vaan paneutui sen luonteeseen tarkemmin kuin aluksi voisi kuvitellakaan.

”Mietin millainen olisi lohikäärme, joka yllättäisi ihmiset. Mitä ihmiset eivät osaisi odottaa?”, Jackson kommentoi Entertainment Weekly -lehdelle.

”Lähdimme liikkeelle ajatuksesta, että Smaug on paranoidi psykopaatti. Hän himoitsee kultaa, mutta ei itsekään osaa selittää himoaan. Hän ei siis ole tavallinen henkilö, joka haluaa omaisuutta nopeiden autojen ja huvipursien takia. Smaug-parka ei ole yhtään sellainen.”

Peter Jacksonin mukaan Smaug on vartioinut kulta-aarrettaan 200 vuotta vain odottaen, että joku tulisi. ”Hän on täyttänyt ristisanatehtäviä ja katsellut Breaking Badia Netflixistä. Hänellä ei ole ollut juuri muutakaan tekemistä”, ohjaaja veisteli ja lisäsi vielä:

”Toisin kuin sottainen ja hajalla oleva Klonkku, Smaug on nokkelampi kuin Bilbo. Hän on hyvin, hyvin juonikas. Smaug pelaa psykologista peliä Bilbon kanssa. Hän on todellakin lohikäärmeiden Hannibal Lecter”.

Aiheesta aikaisemmin julkaistu:

o Arvostelu: Iloisesti yllättävä Hobitti – Smaugin autioittama maa yltää Taru sormusten herrasta -trilogian tasolle 8.12.2013
o Hobitti – Smaugin autioittaman maan uudessa maistiaisessa Bilbo pääsee vauhtiin  5.12.2013
o Hobitti: Smaugin autioittaman maan uudet maistiaiset povaavat synkkiä aikoja  4.12.2013
o Kunnon kuva Smaugista: Hobitti-elokuvan lohikäärme lentää ihan oikeasti Uuden-Seelannin taivaalla  2.12.2013

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Entertainment Weekly