Uusimmat

Peter Jacksonin suojeluksessa syntyvä Mortal Engines saa ensi-iltansa jouluna 2018

28.11.2016 08:18 Muropaketin toimitus

Mortal Engines

Peter Jackson on päättänyt pitää taukoa ohjaamisesta Hobitti-trilogian jälkeen. Täysin lomailun pariin ei Tolkien-filmatisointien erikoismies kuitenkaan siirry: Jackson toimii tulevan Mortal Engines -elokuvan tuottajana.

Universal Pictures on ilmoittanut julkaisevansa Mortal Enginesin 4.12.2018.

Elokuvan ohjaa Peter Jacksonin elokuvissa pitkään mukana ollut Christian Rivers. Mortal Enginesia voidaan pitää kuitenkin enemmän Jacksonin kuin Riversin projektina; Jackson on tehnyt vuosia töitä saadakseen Mortal Enginesin valkokankaalle ja käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Fran Walshin ja Philippa Boyensin kanssa.

Mortal Engines -elokuva pohjautuu Philip Reevesin romaaniin, joka on julkaistu suomeksi nimellä Kävelevät koneet (Karisto, 2004).

Nuorille suunnatun seikkailun kuvaus antaa vihiä, mitä valkokankaalle on luvassa:

”Eletään post-apokalyptisessa tulevaisuuden maailmassa, missä kaupungit liikkuvat moottorien ja telaketjujen varassa kuivunutta merenpohjaa pitkin siepaten ja käyttäen ”ravinnokseen” toisiaan. Ihmiskunnan kehitys on taantunut, niin että nykyajan teknisistä laitteista on tullut kallisarvoisia arkeologisia löytöjä, joita säilytetään museoissa. Tällaisessa museossa harjoittelijana työskentelevä 15-vuotias Tom joutuu idolinsa, keksijäinsinööri Valentinen työntämänä Lontoon jätekuiluun yhdessä rujokasvoisen Hester-nimisen tytön kanssa. Nuoret tarpovat kulkukaupunkien mylläämässä, metsästysmaaksi kutsutussa maastossa, eksyvät villeihin merirosvokaupunkeihin ja pakenevat Valentinen takaa-ajoon lähettämää Shrike-nimistä marssijaa, ihmisrobottia. Lopulta he liittyvät alueellista darwinismia vastustavaan ryhmään, joka pyrkii suojelemaan maapallon viimeisiä luonnonkauniita alueita Valentinen joukon tuhoyrityksiltä. Tom ja Hester käyvät uhkarohkeaan, loppuun saakka hengen-vaaralliseen puolustusiskuun ja saavat siihen tietämättään tukea Valentinen tyttäreltä Katherinelta. Ratkaisun hetkillä tulee ilmi monia uskomattomia asioita…”

Muropaketin uusimmat