Uusimmat

Pinnan alla

02.12.2005 00:00 Muropaketin toimitus

Pinnan alla olisi helppo rutata lyttyyn. Tuntuu kuin elokuvan tuontatoapuna olisi käytetty Painonvartijoiden reseptejä: siinä on kevyttoimintaa, kevytpornoa ja kevyt juoni. Sukeltaja-onnenonkija, hai-akvaarion opas, lipevä rikosasianajaja ja satunnainen pimu etsivät myrskyn jälkeen hylkyjä päällään mahdollisimman vähän vaatteita. Löydettyään sekä aarrelaivan että huumekuriirien lentokoneen on pöytä katettu. Tarjolla on minimisuositus rikollisia, merten villipetoja, mustasukkaisuutta ja snorkkeli-actionia.

Tämä ei kuitenkaan ole elokuva, jossa juoni, roolisuoritukset tai – herra paratkoon – tuoreet ideat olisivat missään määrin oleellisia. Paljon tärkeämpää on, että pääosien esittäjät ovat vetävän näköisiä ja poseerauskohtaukset seuraavat toisiaan riittävän nopeasti.

Jessica Alballa on päällään lähes joka kohtauksessa pieni bikinin alaosa ja pieni bikinin yläosa. Muutamissa kohtauksissa hänellä on myös t-paita tai sukelluspuvun yläosa. Hän on nätti sillä tavalla kuin kiltit tytöt, eikä paljoa hymyile. Kauniisti kuvatut sukellusjaksot ovat vain taustaa Alban vatsalihasten ja rintavaon esittelyyn.

Paul Walker on lihaksikas, ruskettunut ja hänellä on sielukkaat silmät. Muutaman kerran hän pukee päälleen t-paidan, mutta pääsääntöisesti hän on yläosattomissa. Shortsiuikkarit on vedetty niin alas kuin vain on säädyllisesti mahdollista.

Scott Caan näyttää bodanneen jonkin verran tätä roolia varten. Hän ei ole yhtä kaunis poika kuin Walker. Tätä, ja lyhyyttään, hän kompensoi rintakarvoilla ja leveällä hymyllä. Hän pukeutuu hetkellisesti myös kauluspaitaan.

Ashley Scott ei mielestäni ole järisyttävän kaunis, mutta se saattaa johtua siitä, että hänen sinänsä kauniisti leikatut hiuksensa kehystävät kasvoja vääränvärisesti. Kroppa on muuten kuosissa ja sitä esitellään paljon. Albasta poiketen hänen hahmonsa pukeutuu myös minihameeseen. Scottilla on pienet rinnat, mutta ne ovat esteettisesti esillä.

Teksti: Jaakko Stenros / Nöjesguiden

Pinnan alla (Into the Blue) USA 2005. Ohjaus John Stockwell, käsikirjoitus Matt Johnson, pääosissa Paul Walker, Jessica Alba, Scott Caan, Ashley Scott.
110 min, K15.