Pixarin uutuuskomedia Brave saapuu Suomeen ikävästi jälkijunassa

14.05.2012 12:45 | Muropaketin toimitus

Menestysanimaatioista Nemoa etsimässä, Toy Story ja WALL-E tutun Pixarin seuraava elokuva on kesäkuun 22. päivä USA:ssa ensi-iltansa saava Brave – Urhea. Suomeen animaatioseikkailu saapuu ikävästi jälkijunassa.

Mark Andrewsin ja Brenda Chapmanin ohjaama Urhea saa ensi-iltansa Suomessa vasta 24. elokuuta eli yli kaksi kuukautta myöhemmin kuin USA:ssa.

Urhean ääninäyttelijöitä ovat mm. Kelly Macdonald, Emma Thompson, Billy Connolly, Kevin McKidd, Craig Ferguson ja Robbie Coltrane. Elokuvan synopsis kuuluu seuraavasti:

”Jo ammoisista ajoista on karuilla ja tarumaisilla Skotlannin ylämailla kerrottu tarinoita hurjista taisteluista ja myyttien mystisistä legendoista. Disney ja Pixar liittävät nyt sen perinteen jatkoksi uuden kertomuksen urheasta Meridasta, joka uhmaa ikivanhoja perinteitä muuttaakseen kohtalonsa. Elokuvan “Urhea” pääosassa on taitava jousiampuja Merida, kuningas Fergusin ja kuningatar Elinorin tytär, joka haluaa itse päättää, millaista polkua hänen elämänsä kulkee. Niinpä hän uskaltautuu uhmaamaan vanhoja tapoja, joita pitävät pyhinä ylämaan riehakkaat ja räyhäkkäät klaanipäälliköt: mahtava MacGuffin, äreä Macintosh ja ärhäkkä Dingwall. Jääräpäisen Meridan aikeet aiheuttavat valtakunnassa kaaosta ja kuohuntaa, joten hän turvautuu salaperäisen noidan apuun, ja niin Meridan kovaonninen toive tulee kuin tuleekin toteutuneeksi. Kun tapahtumat sitten lähtevät vyörymään vastustamattomalla voimalla, Merida joutuu ottamaan käyttöön kaikki keinot, mukaan lukien kolmoset – hänen nokkelat ja keppostelevat pikkuveljensä – kumotakseen kammottavan kirouksen, ennen kuin on liian myöhäistä. Ja matkan varrella Merida saa oppia, mitä todellinen urheus on.”