Pohjoismaihin vihdoinkin IMAX-elokuvateatteri – Suomen tilanne näyttää valitettavasti yhä synkältä

15.05.2014 20:40 | Muropaketin toimitus

/wp-content/uploads/s/f/editor/images/batmanyonritarinbatpod.jpg

Nordic Cinema Group avaa syksyllä 2015 Pohjoismaiden ensimmäisen IMAX-elokuvateatterin osana uutta monisaliteatteria Filmstaden Scandinaviaa. Teatteri valmistuu Mall of Scandinavia ‑kauppakeskuksen yhteyteen Tukholman ulkopuolelle Solnaan.

Filmstaden Scandinavia on Nordic Cinema Groupin lippulaivahanke Tukholmassa. 15-salinen monisaliteatteri valmistuu Solnaan kauppakeskus Mall of Scandinavian yhteyteen. Yksi saleista tulee olemaan IMAX-sali, jossa valkokangas on jättikokoinen ja kuvanlaatu sekä äänentoisto huipputasoa. Mall of Scandinaviasta tulee Pohjoismaiden suurin kauppakeskus, jossa on yli 100 000 neliömetriä liiketilaa.

IMAX-teattereita on tällä hetkellä 840 yhteensä 57 maassa ja Filmstaden Scandinavia -teatteri on Ruotsin ja koko Pohjoismaiden ensimmäinen.

”Olemme seuranneet IMAXin kasvua ja suosiota Euroopassa ja mielestämme nyt on oikea hetki tehdä IMAXista tärkeä osa panostuksiamme elokuvateatterielämyksiin”, sanoo Nordic Cinema Group -konsernin johtaja Jan Bernhardsson. Nordic Cinema Groupiin kuuluvat SF Bio Ruotsissa, SF Kino Norjassa, Finnkino Suomessa ja Forum Cinemas Virossa, Latviassa ja Liettuassa. ”IMAX-sali tulee olemaan uuden lippulaivamme Filmstaden Scandinavian vetonaula. Odotamme innolla tätä yhteistyötä.”

”Myös Finnkino on innoissaan kehityksestä Ruotsissa ja seuraamme mielenkiinnolla, miten yleisö ottaa siellä IMAXin omakseen. Finnkinolla ei ole tällä hetkellä IMAX-hanketta vireillä Suomessa”, sanoo Finnkinon toimitusjohtaja Liisi Jauho.

IMAX-formaatissa elokuvia tuottavat alan suurimmat elokuvayhtiöt ja merkittävät ohjaajanimet kuten James Cameron, J.J. Abrams ja Cristopher Nolan. Esimerkkejä elokuvista, jotka ovat olleet suuria katsojamenestyksiä ja nähty myös IMAX-kankailla ovat mm. The Avengers, Peter Jacksonin Hobitti-trilogian kaksi ensimmäistä osaa ja Cristopher Nolanin Batman-elokuvien sarja.

Lähde: Finnkino

Keskustelu

No jos on lipun hinnat tota tasoa, niin en jää kaipaamaan. Kyllä nykyisissä teattereissa laatu kuitenkin hyvä on (Tennispalatsissa yleensä käyn).

Ite oon asustanut Englannissa kohta vuoden ja pari kertaa on tullut IMAX-teatterissa käytyä Manchesterissa ja Liverpoolissa. Ei se mikään kummainen ole loppujen lopuksi, Gravityn kävin kattomassa IMAX 3D:na, niin se teki hyvän vaikutuksen. Tavallinen IMAX ei paljoa tavan leffateatterista (ainakaan Savon Kinojen ja Finnkinojen) poikkea. Liput maksoi tuohon Gravityn IMAX 3D -esitykseen muistaakseni £16, mikä on siis parikymppiä euroissa. Järkyttävän kallista.

Lontoossa tuli IMAX 3D testattua about vuosi sitten. Odotin jotain mullistavaa, mutta ilmeisesti Finnkinojen esitystekniikka on myös sen verran hyvää, että suuria eroja ei muodostu. Katsojan ympärille kaareutuva kuva oli kyllä hieno, mutta itse lähinnä toivoisin leffalippujen hintoihin laskua.

jenkeissähän imax-3d lippu maksaa 30$, finnkinon tuntien suoraan euromerkki perään vaan.

Ruotsalainen sijoitusyritys osti noin vuosi sitten Finnkinon ja vaatii ihan hullua tulosta, eli kaikki hinnat nousseet. Ja kun ei ole kilpailua niin niin…

@1
Vähintään. Voisin veikata vieläkin kalliimpaa hintalappua. Ehkä tästä syystä IMAX:a ei tule Suomeen. Olisi kiva joskus päästä vertailemaan, että onko elämys IMAX:ssa ihan omaa luokkaansa jos vertaa normiteatteriin.

Finnkino jos väsää IMAX-salin niin leffalippu makselee 20e arkipäivinäkin.

Muropaketin uusimmat