Uusimmat

Poliisiopisto-elokuvien efektimies Michael Winslow saapuu Suomeen

05.11.2008 15:39 Muropaketin toimitus

http://plaza.fi/s/f/editor/images/X-20080211102252164.jpgPoliisiopisto-elokuvista koko maailman tietoisuuteen noussut yhdysvaltalainen koomikko Michael Winslow saapuu esiintymään Suomeen. ”Kymmenen tuhannen äänitehosteen mieheksi” kutsuttu Winslow pitää ainutkertaisen stand up -komiikan illan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 7. maaliskuuta.

Lisäksi lavalla nähdään kotimaisina tähtinä stand up -koomikot Niko Kivelä ja Sami Hedberg.

Lipunmyynti Michael Winslow’n stand up -iltaan on jo alkanut Menolipussa osoitteessa www.menolippu.fi. Lippupalvelun lippukaupoissa ja puhelinpalvelussa lipunmyynti alkaa maanantaina 10. marraskuuta. Lippujen hinnat ovat 37 euroa (+ lippukauppojen toimituskulut alk. 1,50 e).

Michael Winslow on todellinen komiikan mestari ja äänenkäytön valtias. Hänen ainutlaatuinen imitointitaitonsa tarjoaa ennennäkemättömän esityksen kaikille taidokkaan komedian ystäville. Poliisiopiston lisäksi Winslow on nähty myös mm. Mel Booksin Avaruuspoltsit-elokuvassa sekä kuultu äänenä Gremlins-riiviöt sekä Paluu tulevaisuuteen ja Terminaattori-elokuvissa.

Vuonna 1958 Washingtonin osavaltiossa syntynyt Michael Winslow eli lapsuutensa paikallisessa lentotukikohdassa. Hänellä ei ollut ystäviä ja niinpä hän alkoi imitoida erilaisia ääniä, kuten elämiä, moottoriajoneuvoja ja lentokoneita saadakseen itselleen lohtua yksinäisyyteensä. Lopulta Winslow’sta kehittyi niin taitava erilaisten äänten imitaattori, että häntä alettiin kutsua ”kymmenen tuhannen äänitehosteen mieheksi”.

Winslow kohtasi läpimurtonsa vuonna 1984, kun elokuvaohjaaja Hugh Wilson ja tuottaja Paul Manslanski tulivat katsomaan hänen stand up -esitystään Long Beach -teatteriin Floridassa. Winslow esiintyy Count Basie Orchestran lämmittelijänä. Wilson ja Manslanski ihastuivat Winslow’n esitykseen välittömästi ja kirjoittivat hänelle osan suunnitteilla olleeseen Poliisiopisto-elokuvaan. Winslow’sta tuli niin suosittu, että hänen esittämänsä Larvell Jones on ainoa henkilöhahmo, joka esiintyy jokaisessa seitsemässä elokuvassa sekä elokuvista tehdyssä televisiosarjassa.

Michael Winslow sekä Niko Kivelä ja Sami Hedberg Kulttuuritalossa Helsingissä 7. maaliskuuta. Liput 37 euroa (+ lippukauppojen toimituskulut alk. 1,50 e). Stand up -komiikan ilta alkaa klo 20.00, ja ovet aukeavat klo 19.00.