Postia pappi Jaakobille kerää kehuja ja katsojia

15.04.2009 15:04 | Muropaketin toimitus

postia pappi jaakobilleKlaus Härön ohjaama Postia pappi Jaakobille on jo toista viikonloppua Suomen katsotuin kotimainen elokuva. Se on saavuttanut 11 päivässä 19 275 katsojaa ja sen katsojamäärä nousi toisena viikonloppuna (10.-12.4.) peräti 28 prosenttia verrattuna ensi-iltaviikonloppuun.

Suuren suosion ja kysynnän vuoksi elokuvan alkuperäistä 13 kappaleen kopiomäärää on harvinaislaatuisesti nostettu ensi-illan jälkeen jo kahteen otteeseen: ensin kolmella ja nyt neljällä kopiolla. Elokuvan kopiomäärä nousee ensi perjantaina 20:een.

Elokuvan tuottaja Kinotar ja levittäjä Nordisk Film ovat innostuneita tämän eurooppalaisen laatudraaman saamasta huimasta suosiosta. ”Tällä hetkellä näyttää siltä että elokuva tulee ylittämään sille asetetut katsojatavoitteet reilusti ja ennustan Härön elokuvalle pitkää elinkaarta elokuvateattereissa”, iloitsee myyntipäällikkö Petri Viljanen Nordiskilta. ”Olemme saaneet runsaasti kiinnostuneita yhteydenottoja ulkomailta ja neuvotelleet elokuvan teatterilevityksestä ja TV-myynnistä. Kaukaisimmat tiedustelut ovat tulleet Australiasta”, kertoo elokuvan tuottaja Rimbo Salomaa.

Postia pappi Jaakobille on saanut enemmän palautetta kotisivujensa, nordiskfilm.fi sivuston kautta, kuin mikään muu elokuva. Positiivista palautetta elokuvan nähneiltä ihmisiltä tippuu levittäjän sähköpostiin ja tekijöille päivittäin. Suomen elokuvasäätiön teettämässä ensi-ilta yleisön katsojatutkimuksessa 82 prosenttia piti elokuvaa loistavana tai erittäin hyvänä ja peräti 92% elokuvan nähneistä suosittelisi sitä ystävilleen. Myös elokuvakriitikot antoivat elokuvalle erittäin suosiolliset arvostelut.

Muropaketin uusimmat