Uusimmat

Potkut Netflix-sarjasta tulivat kalliiksi: Kevin Spacey joutuu maksamaan kymmenien miljoonien korvaukset House of Cardsin tuotantoyhtiölle

23.11.2021 17:39 Muropaketin toimitus

Kevin Spacey sai potkut House of Cards -sarjasta seksuaalisen häirinnän vuoksi vuonna 2017.

Näyttelijä Kevin Spaceyn oikeudenkäynti on kestänyt kaksi vuotta suljettujen ovien takana, mutta nyt oikeus on tehnyt päätöksensä, uutisoi The Hollywood Reporter. Spacey joutuu oikeuden päätöksen mukaan maksamaan lähes 31 miljoonaa dollaria vahingonkorvauksia House of Cards -sarjan tuotantoyhtiölle.

Kaksi Oscaria urallaan voittanut Spacey esitti House of Cards -sarjassa pääosaa vuosina 2013-2017. Hän sai potkut, kun häntä alettiin syyttää nuorten miesten seksuaalisesta ahdistelusta.

Tuotantoyhtiön mukaan Spacey rikkoi sopimusta, jossa määriteltiin, että näyttelijän tulee tarjota palveluksiaan “ammattimaisesti” ja tuotantoyhtiön ohjeistusten ja säännösten mukaisesti. Tämä ymmärrettävästi sisältää myös kiellon seksuaalisesta häirinnästä.

Spaceyn potkujen jälkeen House of Cardsia julkaistiin vielä yhden tuotantokauden verran. Tuolloin pääosaan nostettiin Spaceyn hahmon vaimoa esittänyt Robin Wright.