UUSIMMAT

Predator-näyttelijän ahdistelun uhriksi teininä joutunut nainen kiitti Olivia Munnia julkisesti: “Minä en ole se, jonka pitää hävetä”

14.09.2018 13:25 | Muropaketin toimitus

Shane Blackin ohjaamassa The Predatorissa esiintynyt miesnäyttelijä paljastui tuomituksi seksuaalirikolliseksi. Olivia Munnin paljastuksen jälkeen hänet leikattiin pois elokuvasta.

Shane Blackin ohjaama The Predator joutui seksiahdisteluskandaalin kohteeksi, kun elokuvan keskeisessä naisroolissa nähtävä Olivia Munn paljasti, että eräs hänen vastanäyttelijänsä on tuomittu seksuaalirikoksesta. Rikoksen kohteena oli tuolloin 14-vuotias tyttö, jota näyttelijä oli houkutellut kanssaan seksiin. Paljastuksen myötä näyttelijän kuvaamat kohtaukset leikattiin elokuvasta pois.

Nyt tuo tähän saakka nimettömänä Jane Joena pysytellyt hyväksikäytetty on tullut julkisuuteen ja kiittänyt Munnia julkisesti tukemisestaan. Nyt 24-vuotias Paige Carnes kertoo, ettei hän pystynyt puolustamaan itseään ollessaan 14-vuotias ja sanoo: “En häpeä sitä, mitä minulle on tehty. En ole se, jonka pitää kantaa sitä häpeää mukanaan”.

Seksuaalirikosten uhrit on tähän saakka usein hiljennetty tavalla tai toisella, mutta tilanne on vihdoin muuttumassa. Munn itsekin on sanonut epäilleensä uransa Hollywoodissa olevan ohi sen jälkeen, kun hän aikoinaan puhui julkisesti omakohtaisesta seksiahdistelustaan, jota koki ohjaaja Brett Ratnerin osalta.

Paige Carnesin The Los Angeles Timesille kirjoittama lausunto on luettavissa muun muassa The Hollywood Reporterista.