Queen-elokuvasta kenkää saaneen Bryan Singerin nimi komeilee sittenkin krediiteissä ohjaajan kohdalla

13.06.2018 14:01 | Muropaketin toimitus

Bohemian Rhapsodyn pääosassa Freddie Mercuryna nähdään Mr. Robot -sarjasta tuttu Rami Malek.

Queen-bändistä ja sen edesmenneestä laulaja Freddie Mercurysta kertovan Bohemian Rhapsody -elokuvan tekijäkrediitteihin tuli The Hollywood Reporterin mukaan ansaitusti muutoksia.

Elokuvan alkuperäisenä ohjaajana toimi X-Men-leffoista tuttu Bryan Singer, mutta hän sai potkut projektista viime joulukuussa, jolloin kuvauksia oli jäljellä enää kahden viikon verran. Leffan teki valmiiksi esimerkiksi Eddie the Eagle -mäkihyppyelokuvasta tuttu Dexter Fletcher.

Nyt 20th Century Fox on päättänyt kuitenkin merkitä elokuvan ohjaajaksi DGA:n sääntöjen mukaan Singerin, sillä Fletcher työskenteli elokuvan parissa vain 16 päivää.

Bohemian Rhapsody on vain yksi viime aikojen elokuvista joiden tekijäkreeditit ovat olleet vähintäänkin kyseenalaisia. Esimerkiksi Solo: A Star Wars Storya mainostettiin Ron Howardin elokuvana, vaikka hän ohjasi vain murto-osan leffasta.

Suurimman työn tehneet Phil Lord ja Chris Miller merkittiin vain vastaaviksi tuottajiksi heidän sovittuaan asiasta Disneyn ja Lucasfilmin kanssa. Kaikki Solossa esiintyneet näyttelijät ja tekijät ovat ilmeisesti allekirjoittaneet sopimuksen, joka estää heitä puhumasta asiasta julkisesti.

Näin voi päätellä esimerkiksi Muropaketin Joonas Suotamo -haastattelusta, jossa Chewbaccan näyttelijä menettää muistinsa kokonaan asiasta kysyttäessä.

Bohemian Rhapsody saa ensi-iltansa Suomessa 2. marraskuuta.

Muropaketin uusimmat