Quentin Tarantino paljasti oman suosikkinsa Once Upon a Time in Hollywood -kohtauksista: “Harmitti vietävästi jättää se pois elokuvasta”

06.07.2021 17:00 | Muropaketin toimitus

Quentin Tarantinon ohjaama Once Upon a Time in Hollywood julkaistiin vuonna 2019. Nyt tuo Tarantinon tarina on julkaistu myös romaaniversiona.

Quentin Tarantino on viime aikoina muistellut paljon vuonna 2019 ohjaamaansa elokuvaa Once Upon a Time in Hollywood. Viime viikolla nimittäin julkaistiin hänen esikoisromaaninsa Once Upon a Time in Hollywood: A Novel, joka on saatavilla myös suomenkielisenä.

Cinemablendin haastattelussa Tarantino on paljastanut elokuvastaan oman suosikkikohtauksensa – joka harmillisesti ei päässyt valmiiseen elokuvaan. Kyseinen kohtaus löytyy kuitenkin hänen kirjastaan.

Kohtauksessa Leonardo DiCaprion esittämä Rick Dalton ja Julia Buttersin esittämä Trudi Fraser (nuori tyttö, jonka Dalton tapaa Lancer-sarjan kuvauksissa) puhuvat keskenään puhelimessa valmistautuessaan rooleihinsa.

“Se oli suosikkikohtaukseni käsikirjoituksessa. Siksi ajatus siitä, ettei sitä olisi elokuvassa, tuntui käsittämättömältä. Se oli varmasti myös Leon suosikkikohtaus jonka hän kuvasi. Kyynelehdimme jokainen… Julia itki joka kerta kun saimme kohtauksen kuvattua. Olimme siitä kohtauksesta hyvin ylpeitä”, Tarantino kertoo.

Kohtaus kuitenkin jouduttiin jättämään valmiista elokuvasta pois, koska se muun muassa “tuntuu elokuvan lopetukselta”.

“Meidän piti ajatella elokuvaa kuitenkin toisessa järjestyksessä”, Tarantino kertoo. “Sitä tapahtuu elokuvissa paljon. Sitä joutuu tiputtamaan erinomaisia kohtauksia pois. Mutta aikajana paljastaa itsensä leikkausvaiheessa. Ja jos kohtaus ei sovi aikajanalle, se pitää jättää pois, oli se miten hyvä tahansa.”