Uusimmat

Quentin Tarantino paljasti suunnitelmansa vuodelle 2021

18.11.2020 09:45 Muropaketin toimitus

Quentin Tarantino palaa Once Upon a Time in Hollywood -elokuvan maailmaan.

Deadline kertoo ohjaaja-käsikirjoittaja Quentin Tarantinon ryhtyvän kirjailijaksi ja palaavan samalla viime vuoden Once Upon a Time in Hollywood -elokuvansa maailmaan.

Tarantino on tehnyt diilin HarperCollins-kustantamon kanssa, joka julkaisee ensi vuonna kaksi hänen kirjoittamaansa teosta. Ensimmäinen on ensi kesänä ilmestyvä kirjaversio Once Upon a Time in Hollywood -elokuvasta, joka laajentaa sen tarinaa. Perinteiseen tyyliin leffan pohjalta tehty romaani julkaistaan ensin pokkaversiona. Kovakantinen kirja on luvassa vasta ensi vuoden syksyllä.

Tarantino kertoo olleensa jo nuoresta lähtien elokuvien pohjalta tehtyjen kirjojen kova fani. Ne olivat ensimmäisiä aikuisille suunnattuja kirjoja, joita hän aikoinaan luki.

Tarantinon toinen kirja ei ole fiktiota, vaan teos nimeltään Cinema Speculation, jossa sukelletaan syvälle 1970-luvun elokuvien maailmaan. Se sisältää muun muassa Tarantinon rustaamia esseitä, arvosteluja ja mietteitä. Ohjaaja on jo aiemmin kertonut haluavansa siirtyä elokuvauransa jälkeen täyspäiväiseksi kirjailijaksi.

Muropaketin uusimmat