Quentin Tarantino paukutteli henkseleitään: “Uusimmassa elokuvassani on kohtaus, joka on karmivampi kuin Uhrilampaiden loppu”

08.02.2021 09:05 | Muropaketin toimitus

Quentin Tarantinon mielestä Once Upon A Time In Hollywood on Uhrilampaita pelottavampi.

Quentin Tarantinon ja Edgar Wrightin kolmen tunnin mittainen The Empire Film -podcast kannattaa kuunnella kokonaisuudessaan. Kaksikko miettii siinä muun muassa kovimman vaikutuksen tehneitä elokuvakokemuksia ja sukeltaa syvälle brittileffojen maailmaan. Tarantino kehuu podcastissa myös Jokeri-elokuvaa, joka tekee hänen mielestään katsojastakin täyskahjon.

Ohjaaja-käsikirjoittaja paukuttelee myös henkseleitään ja kehuu hänen Once Upon A Time In Hollywood -elokuvastaan löytyvän Uhrilampaiden loppua karmeamman kohtauksen.

Tarantino puhuu Once Upon A Time In Hollywoodin kohtauksesta, jossa Brad Pittin esittämä Cliff Booth menee Charles Mansonin ”perheen” asuttamalle Spahn Ranchille.

Hänen mielestään se on pelottavampi, koska katsoja ei tiedä selviääkö Cliff hengissä.

– En uskonut Uhrilampaissa vaihtoehtoon, jossa Jodie Fosterin esittämä agentti kuolee. Olen nähnyt liian monta leffaa, jotta olisin edes mietttinyt moista. Minun elokuvani kohtauksessa on aivan mahdollista juonen kannalta, että Cliff ei selviä ranchilta elossa. Siksi se on pelottavampi, Tarantino selittää.

Hänen mielestään Uhrilampaat on kuitenkin upea elokuva. Sen julkaisusta tulee tänä vuonna kuluneeksi 30 vuotta. Criterion juhlisti pyöreitä vuosia etuajassa ja julkaisi jo vuoden 2018 puolella leffan restauroidun version komeassa Blu-paketissa, tuttuun tyyliinsä runsaiden ekstrojen kera.