Quentin Tarantino puolustaa uutuuselokuvansa Bruce Lee -kohtausta: “Oikeissa olosuhteissa Brad Pittin hahmo olisi voinut tappaa hänet”

14.08.2019 12:31 Muropaketin toimitus

Sisältää spoilerin elokuvasta Once Upon a Time in Hollywood!

Quentin Tarantinon elokuva Once Upon a Time in Hollywood julkaistaan tällä viikolla vihdoin Suomessakin. Elokuvan tarinassa nähdään niin keksittyjä kuin oikeitakin henkilöhahmoja. Yksi oikeista henkilöistä on legendaarinen Bruce Lee, jota esittää Mike Moh, ja jonka roolihahmo on herättänyt katsojissa ristiriitaisia tunteita.

Elokuvassa Bruce Lee ja Brad Pittin esittämä stunt-mies Cliff Booth ottavat mittaa toisistaan kuvaustauolla. Tarantino esittää Leen ylimielisenä ja taidoillaan leveilevänä kaverina, mutta tuoreessa haastattelussa ohjaaja kertoo pohjaavansa hahmon todellisuuteen.

“Se tapa millä hän puhuu, se ei ole vain minun keksintöäni. Kuulin hänen sanoneen sellaisia asioita. Jos ihmiset sanovat, että hän ei koskaan väittänyt voivansa päihittää Muhammad Alin, niin itse asiassa kyllä hän sanoi niin. Hänen vaimonsa Linda Lee kirjoittaa niin ensimmäisessä biografiassaan”, Tarantino selittää.

Hän myös kommentoi kohtausta, missä Booth ja Lee taistelevat, ja Pittin esittämä Booth pärjää taistelulajiekspertille yllättävän hyvin.

“Voisiko Cliff päihittää Bruce Leen? Brad [Pitt] ei voisi päihittää Bruce Leetä, mutta Cliff voisi. Jos minulta kysytään, kumpi voittaisi, Bruce Lee vai Dracula? Se on sama asia. Hahmo on fiktiivinen. Totta kai fiktiivinen hahmo voisi päihittää Bruce Leen. Todellisuudessa Cliff on sotasankari. Hän on tappanut useita ihmisiä Toisessa maailmansodassa… Jos Cliff taistelisi Bruce Leetä vastaan kamppailulajiottelussa Madison Square Gardenissa, Bruce tappaisi hänet. Mutta jos Cliff ja Bruce taistelisivat toisiaan vastaan Filippiinien viidakossa, Cliff tappaisi Brucen”, Tarantino summaa.

Katso Tarantinon ajatukset tästä videosta:

Muropaketin uusimmat