Quentin Tarantino sai kuulla kunniansa Bruce Leen tyttäreltä: “Olen niin kyllästynyt kuulemaan, että isäni olisi ollut ylimielinen paskiainen”

05.07.2021 15:05 | Muropaketin toimitus

Quentin Tarantinon elokuvassa Once Upon a Time in Hollywood Bruce Leetä esittää Mike Moh.

Quentin Tarantinon elokuva Once Upon a Time in Hollywood sekoittelee todellisia henkilöhahmoja fiktiiviseen tarinaansa, eikä katsoja aina tarkkaan tiedä, mikä on totta ja mikä tarua. Elokuvassa nähdään muun muassa Mike Moh’n esittämä Bruce Lee, josta elokuva antaa hyvinkin ylimielisen kuvan.

Bruce Leen tytär Shannon Lee antoi Tarantinon kuulla kunniansa jo elokuvan julkaisun aikaan. Nyt Tarantino on julkaissut Once Upon a Time in Hollywoodin romaanimuodossa ja Shannon Lee antaa uudestaan täysilaidallisen isänsä puolesta The Hollywood Reporterissa julkaistussa kolumnissa.

Lee kommentoi ihmettelevänsä sitä, miksi Tarantino puhuu kuin tuntisi Bruce Leen ja vihaisi tätä. Etenkin kun Tarantino on aiemmissa elokuvissaan käyttänyt kunniaa osoittavia viittauksia Leen näyttelijäuraan.

Hänen mielestään Tarantinon kuvaus Leestä oli “virheellinen ja tarpeeton”, ja hän kertoo olevansa “hiton kyllästynyt kuulemaan Hollywoodin valkoisten miesten kertomana”, kuka hänen isänsä oikein oli.

“Olen kyllästynyt kuulemaan Hollywoodin valkoisilta miehiltä, että hän oli ylimielinen paskiainen, kun heillä ei ole mitään käsitystä siitä, millaista 1960- ja 70-luvuilla Hollywoodissa työskentely oli kiinalaiselle miehelle, jolla on puheessaan aksentti”, Lee tylyttää.

Tarantinon romaani on julkaistu viime viikolla myös suomeksi.