Quentin Tarantinon mielestä Top Gun on homoeroottinen elokuva – Nyt Tom Cruise -klassikon tuottaja kertoi oman näkemyksensä asiasta

18.05.2021 18:00 | Muropaketin toimitus

Top Gun täyttää tänä vuonna 35 vuotta.

Vuonna 1986 ensi-iltansa saaneen Top Gunin julkaisusta tulee tänä vuonna kuluneeksi peräti 35 vuotta. Sen pääosassa nähtiin vahvassa uranousussa oleva, nuori Tom Cruise, joka palaa rooliinsa odotetussa, näillä näkymin ensi syksynä julkaistavassa jatko-osassa nimeltä Top Gun: Maverick.

Top Gunia pidetään homoeroottisena elokuvana – näin on kommentoinut muun muassa Quentin Tarantino. Elokuvan tuottaja Jerry Bruckheimer kertoo Varietyn haastattelussa aiheesta oman näkemyksensä. Hän ei nimittäin näe elokuvaa samalla tavalla.

“Ei lainkaan. Nämä pilotit ovat erittäin hyvännäköisiä kavereita. Sillä on syynsä, että heillä on Hollywoodin ja Maverickin kaltaisia lempinimiä. Se on jotain todellista ja sen Tony [ohjaaja Scott] onnistui vangitsemaan. Nämä kaverit ovat itsevarmoja ja cooleja, heillä on uskomaton koordinaatiokyky, eiväthän he muuten olisi hävittäjälentäjiä. Tony nappasi heistä sen mausteen ja elämänjanon”, Bruckheimer selittää.

Muropaketin uusimmat