Uusimmat

Quentin Tarantinon ohjaamia Kill Bill -elokuvia syytettiin rasismista – Sitten Lucy Liu puuttui peliin

07.05.2021 13:00 Muropaketin toimitus

Lucy Liu esitti kylmäveristä tappajaa nimeltä O-Ren Ishii Quentin Tarantinon ohjaamissa Kill Bill -elokuvissa.

Näyttelijä Lucy Liu on ryhtynyt puolustamaan Kill Bill -hahmoaan Quentin Tarantinon elokuvissa. Yahoon uutisessa kerrotaan, että Liu kommentoi Teen Voguen kirjoittamaa artikkelia, jossa syytettiin Tarantinon elokuvia rasismista ja kritisoitiin Liun hahmoa aasialaisen naisen, dragon ladyn stereotypiaksi.

Alkuperäisen artikkelin nimeltä “Hollywood Played a Role in Hypersexualising Asian Women” mukaan dragon lady on hahmo, joka “käyttää seksuaalisuuttaan voimakkaana manipulaation apuvälineenä, mutta on usein emotionaalisesti ja seksuaalisesti kylmä ja uhkaa maskuliinisuutta”.

“Miksi Uma Thurmania, Vivica A Foxia tai Daryl Hannahia ei kutsuta dragon ladyksi? Se vissiin johtuu pelkästään siitä, että he eivät ole aasialaisia. Minä olisin voinut käyttää blondia peruukkia ja frakkia, mutta minut olisi silti määritelty dragon ladyksi etnisyyteni vuoksi”, Liu lataa.

Liun mielestä seinät alkavat kaatua nopeasti päälle, mikäli hän joutuisi pohtimaan jokaisen roolin kohdalla, että näkeekö keskivertoamerikkalainen katsoja roolin jonakin “muuna” tai vastaavasti, jos haluaa välttää tyypillisiä aasialaisen naisen rooleja, jotka vahvistavat stereotypioita. Hänen mukaansa hän on onnistunut hieman muokkaamaan kalkkeutuneita asenteita ja irrottautumaan lokeroista, mutta “vielä on paljon tehtävää”.