R.I.P. Richard Donner – Näin Lethal Weapon -elokuvien ohjaajaa muistellaan elokuva-alalla

06.07.2021 13:15 | Muropaketin toimitus

Ohjaaja Richard Donner kuoli eilen. Hän oli kuollessaan 91-vuotias.

Lukuisista 1970- ja 80-luvun tunnetuista elokuvista, kuten Lethal Weapon -elokuvat, Arkajalat ja Superman, tunnettu ohjaaja Richard Donner kuoli eilen maanantaina.

Monet elokuva-alan tekijät kunnioittivat ohjaajaa kauniilla sanoilla ja muistoilla. Muistelijoiden joukossa olivat esimerkiksi Steven Spielberg, joka Varietylle antamassaan tiedotteessa kertoo Donnerin olleen hänelle sekä ystävä että mentori: “Hän oli kokonaan lapsi. Kokonaan sydäntä. Kaiken aikaa. En voi ymmärtää, että häntä ei enää ole, mutta hänen syvä, sydämellinen naurunsa pysyy luonani aina.”

Tappava ase -elokuvissa Donnerin kanssa työskennellyt Mel Gibson jakoi muistonsa niinikään Varietylle: “Hän vähätteli omaa taitoaan ja suuruuttaan, oli omasta mielestään vain vaatimaton ’liikennepoliisi’. Hän jätti egonsa ovelle ja vaati sitä myös muilta”, Gibson kommentoi.

Muiden muistelijoiden joukossa ovat muun muassa Marvel-pomo Kevin Feige, ohjaaja Edgar Wright, Ben Stiller, Zack Snyder ja Donnerin Arkajaloissa näyttelijäuransa aloittanut Sean Astin.