Rakastunut bestman (**)

30.05.2008 10:50 | Hanna Näsänen

Rakastunut bestmanOnko Patrick Dempsey hurmannut sinut Greyn Anatomian Tohtori McDreamynä? Jos vastaus on myöntävä, on Rakastunut bestman –elokuva tarkoitettu juuri sinulle.

Tom (Dempsey) viettää makeaa elämää. Töitä ei juuri tarvitse tehdä, kun rahaa kilisee tilille nuoruudessa tehdyn keksinnön ansiosta. Viehättävä ulkomuoto takaa menestyksen naisten kanssa. Vapautensa maksimoimiseksi Tomilla on sääntöjä: Ei treffejä saman tytön kanssa peräkkäisinä iltoina, ei treffiseuralaisia sukujuhliin. Sääntöjen synnyttämiä aukkoja elämässä täyttämässä Tomilla on onneksi Hannah (Michelle Monaghan), nuoruuden ystävä, jonka kanssa viettää mukavia hetkiä vauhdikkaamman menon lomassa.

Mutta kuinkas käykään, kun Hannah lähtee kuuden viikon työmatkalle Skotlantiin? Tom huomaa, ettei pärjääkään ilman ystäväänsä ja päättää ehdottaa seurustelua heti Hannahin palattua. Skotlannin nummilta on kuitenkin löytynyt luotettavampi sulhasehdokas ja Hannah on ehtinyt kihlautua tämän tosimiehen kanssa. Tom saa tyytyä Hannahin kaason tehtävään, joka Suomessa jostain syystä on käännetty bestmaniksi.

Sitten saadaankin hekotella miehisen miehen sukellukselle periamerikkalaisiin hääjärjestelyihin, joiden kommervenkit Tom omaksuun ihmeen sujuvasti. Miehen taka-ajatuksena on tietenkin Hannahin sydämen voittaminen lähes ylivoimaiselta vaikuttavalta kilpakumppanilta. Koska häät pidetään Skotlannissa, saadaan tutustua myös sikäläisiin hassunhauskoihin häätapoihin. Maisemat ovat sentään upeita.

Rakastunut bestman

 

Rakastunut bestman on perinteinen romanttinen komedia, jossa renttuileva mies ymmärtää sydämensä todelliset tunteet vasta, kun on menettämässä rakkautensa kohteen. Elokuva luottaa täydellisesti Patrick Dempseyn hurmaamiskykyyn. Tomin yritykset päihittää skotlantilainen sulho omissa lajeissaan ovat kuitenkin säälittävää katsottavaa. Dempsey kun ei ole omimmillaan fyysisessä komediassa. Monaghan vetää yksitasoisen roolinsa läpi niin hyvin kuin voidaan odottaa. Skottihurmurina nähdään pikkurooleista tuttu Kevin McKidd. Muista sivurooleista maininnan arvoisia ovat lähinnä Busy Philipps Hannahin kierona ystävänä sekä Kevin Sussman pikkuruisissa shortseissaan Tomin innokkaana koripallokaverina.

Dempseyn ihailijat saavat Rakastuneesta bestmanista varmat kicksit. Muille tätä kärsimystä ei soisi.

2/5

PlusMiinusNolla

+ Patrick Dempseyn ihailijat saavat makeaa mahan täydeltä.
+ Lajinsa tyyppiesimerkki.
– Loppuhuipentumana nähtävä rakkauden julistus on lähinnä nolo.

Rakastunut bestman (Made of Honor)
(USA 2008)
K-7

Ohjaus: Paul Weiland
Käsikirjoitus: Adam Sztykiel ja Deborah Kaplan & Harry Elfont
Pääosissa: Patrick Dempsey, Michelle Monaghan, Kevin McKidd, Kathleen Quinlan, Sydney Pollack
Kesto 103 min.

Muropaketin uusimmat