Rakkautta & Anarkiaa -festivaali lupaa tuoda syyskuussa elokuvan juhlan takaisin teattereihin

15.06.2020 11:21 | Muropaketin toimitus

Rakkautta & Anarkiaa -festaria ei ole onneksi peruttu, vaan se järjestetään 17.–27. syyskuuta.

Rakkautta & Anarkiaa kertoo tiedotteessaan tarkoituksenaan olevan palauttaa elokuvan taian valkokankaille syyskuussa. Poikkeusaikojen ensimmäinen iso elokuvajuhla kutsuu kokemaan elokuvat yhdessä ja turvallisesti pääkaupunkiseudun elokuvateattereihin.

33. Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 17.–27. syyskuuta.

Koronapandemian jälkimainingeissa R&A haluaa tarjota elokuvat niin kuin ne on tarkoitettu koettavaksi – yhdessä, mutta turvallisuudesta tinkimättä.

– Tehtävämme elokuvakulttuurin edistäjänä on entistä tärkeämpi tänä vuonna, joka on koetellut kovasti myös elokuva-alaa. Olemme kaivanneet sitä maagista tunnetta, joka löytyy vain elokuvateatterissa elokuvia yhdessä katsoessa. Sen tunteen haluamme tarjota taas yleisöllemme – varmistaen, että festivaalikokemus on turvallinen, miellyttävä ja innostava, kertoo Rakkautta & Anarkiaa ry:n toiminnanjohtaja Anna Möttölä.

Festivaalin ensimmäiset ohjelmistopaljastukset ovat tunisialaisen Mehdi Barsaouin draama A Son (Bik Eneich: Un Fils, 2019), saksalaisen Sandra Wollnerin tieteis -ja androiditarina The Trouble with Being Born (2020) sekä ranskalaisten Jean-François Laguionien ja Xavier Picardin uutuusanimaatio The Prince’s Voyage (Le voyage du prince, 2019).

Rakkautta & Anarkiaa ja elokuvateatterit kehittävät yhdessä käytäntöjä, joilla festivaalille osallistuminen tehdään kaikille turvalliseksi. R&A kertoo seuraavansa koronatilanteen kehittymistä ja noudattavansa viranomaisten ohjeistuksia. Lisää tietoa festivaalin erityiskäytännöistä on luvassa loppukesästä hiff.fi-nettisivuilla ja festivaalin sosiaalisen median kanavissa.

R&A-ohjelmistosta tiedotetaan lisää elokuussa. Ohjelmistopaljastuksia on luvassa myös kesän aikana festivaalin nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

 

Muropaketin uusimmat