Uusimmat

Rakkautta ennen -trilogia tuskin saa jatkoa – Ethan Hawke ja Richard Linklater olisivat valmiita uuteen elokuvaan, Julie Delpy ei

23.06.2021 15:00 Muropaketin toimitus

Julie Delpy, Ethan Hawke ja Richard Linklater ovat tehneet kolme Rakkautta ennen -elokuvaa vuosina 1995, 2004 ja 2013.

Julie Delpy ja Ethan Hawke ovat näytelleet kolmessa Richard Linklaterin ohjaamassa romanttisessa draamakomediassa, jotka muodostavat Rakkautta ennen -trilogian. Ensimmäinen elokuva – Rakkautta ennen aamua – julkaistiin vuonna 1995. Sen seuraaja, Rakkautta ennen auringonlaskua, yhdeksän vuotta myöhemmin ja kolmas, Rakkautta ennen keskiyötä, jälleen yhdeksän vuotta sen jälkeen vuonna 2013.

Ethan Hawke on aiemmin paljastanut keskustelleensa myös neljännestä elokuvasta Linklaterin ja Delpyn kanssa. Indiewiren haastattelussa Delpy kuitenkin kertoo hylänneensä tuon ajatuksen, koska suunnittelee jopa jäämistä eläkkeelle.

“Ajattelen eläkkeelle jäämistä usein. Puolitoista vuotta sitten se ei ollut kaukana. Kuljin läpi helvetin tuottaessani elokuvaani My Zoe ja se uuvutti minut. Sanoin ei Richard Linklaterille neljännestä Rakkautta ennen -elokuvasta. Suunnittelin, että menisin jälleen kouluun. Minusta tulisi vaikka hyvä lääkäri… Mutta pidän luovasta työstä, tarinoiden kertomisesta, se on minua vahvempaa”, Delpy kertoo.

Ilman Delpyä neljättä Rakkautta ennen -elokuvaa tuskin tehdään. Mutta voihan olla, että hän vielä jossain vaiheessa muuttaa mielensä ja tarinan neljäs osa sijoitetaan esimerkiksi kaksi vuosikymmentä myöhempään ajankohtaan.