Rendleshamin UFO:ista 40 vuotta: Iso-Britannian omasta ”Roswellista” tv-sarja

29.11.2017 08:38 | Muropaketin toimitus

Paul

Iso-Britanniassa 1980-luvulla tapahtuneista UFO-havainnoista tehdään tv-sarja. Rendleshamin metsässä tehdyistä havainnoista tulee pian kuluneeksi 40 vuotta.

Varietyn uutisen mukaan Lontoossa sijaitseva Eleventh Hour Films ja Sony ovat lyöttäytyneet yhteen tuottamaan tv-sarjan ”Britannian Roswelliksi” usein kutsutusta tapahtumasta 1980-luvulla.

Rendlesham pohjautuu joulukuussa 1980 Englannin Suffolkissa sijaitsevan ilmavoimien tukikohdan sotilaiden kokemaan, erikoiseen tapahtumaan. Tuolloin sotilaat havaitsivat outojen valojen laskeutuvan läheiseen Rendleshamin metsään. Mentyään tutkimaan asiaa he löysivät metsästä valoa hohtavan metalliesineen. Esinettä lähestyttäessä se liikkui eteenpäin metsässä aiheuttaen paniikkia eläimissä.

Seuraavana päivänä päivänvalossa metsäaukiolta löydettiin kolmionmuotoisia jälkiä ja paria päivää myöhemmin tukikohdan komentaja ryhmineen mittasi alueen säteilypitoisuuksia ja huomasi etäämmällä valoja.

Tositapahtumiin pohjautuva sarja on mitä ilmeisemmin monitahoinen perhedraama, joka yltää vuodesta 1980 vuoteen 2020, joka on tapahtuman 40-vuotisjuhlavuosi.

Rendleshamin ohjaajaksi on kiinnitetty Joe Ahearne (Doctor Who) ja sen vastaavina tuottajina toimivat Eve Gutierrez ja Jill Green.

Kuvan alien ei kuulu tapaukseen. Kuva Greg Mottolan vuonna 2011 ohjaamasta komediasta Paul.