Uusimmat

Renny Harlin ei enää tee elokuvia Hollywoodissa – Kiina kutsuu

14.06.2016 19:43 Muropaketin toimitus

Renny palaa juurilleen kauhuelokuvan ja trillereiden pariin.

Variety-lehti kertoo uutisessaan Suomen oman pojan Renny Harlinin perustaneen Kiinaan tuotantoyhtiön ja muuttavan pysyvästi Pekingiin, jossa hän on käytännössä asunut jo muutaman vuoden. Harlin on ensimmäinen Hollywoodissa merkittävän uran tehnyt ohjaaja, joka siirtyy pysyvästi Kiinaan.

Suomalaisohjaaja on työskennellyt muun muassa georgialaisrahoitteisten ja venäläisten tuotantojen parissa Hollywood-uransa alkaessa mennä alamäkeen.

Harlinin tuorein leffa, toimintapätkä Skiptrace saa Kiinan ensi-iltansa heinäkuussa. Kiinalaistuotannossa ovat mukana Jackie Chan, Johnny Knoxville ja kiinalainen megastara Fan Bingbing.

Variety kertoo Harlinin Pekingin yhtiön keskittyvän tekemään Kiinan markkinoille suunnattuja elokuvia. Luvassa on Kiina-keskeisiä kauhutarinoita ja trillereitä paikallisille ohjaajille. Harlin palaa siis juurilleen, sillä hänen ensimmäiset Hollywood-tuotantonsa vuonna 1988 olivat Vankila ja Painajainen Elm Streetillä -sarjan neljäs osa.

Myös Dome.fi:hin kirjoittava freelancetoimittaja Kalle Kinnunen pohtii Suomen Kuvalehden Kuvien takaa -blogissaan:

”Kiinalaisyleisön merkitys Hollywoodille kasvaa kirjaimellisesti päivä päivältä. Sinne suunnattuja täkyjä rakennetaan suuriin tuotantoihin, joskus vähän kornistikin. Kesäkuun lopussa ensi-iltaan tulevassa Independence Day: Resurgencessa tärkeimmät sankarihahmot ovat amerikkalaisia ja kiinalaisia. Juuri nyt näyttäisi siltä, että tuore amerikkalainen jättibudjetin pelielokuva Warcraft saattaa tehdä Kiinasta yli puolet koko tuotostaan: se ei ole muualla menestynyt kuten piti, mutta kiinalaiset innostuivat. Aiemmin muutamat Hollywood-leffat ovat jo nousseet flopeista kohtuullisiksi menestyksiksi nimenomaan Kiinan ansiosta. Siellä myyvät spektaakkeli ja efektit, eikä tarinalla ole niinkään väliä, mistä (lännessä varsin huonon vastaanoton saaneen) Warcraftin vetovoima on täydellinen esimerkki.”

– Suomesta alun perin kotoisin olevana amerikkalaisena en odota muun maailman olevan samanlainen kuin Yhdysvaltojen, joten kotiuduin Kiinaan helposti, Harlin sanoo.

Lähde: Variety / Suomen Kuvalehti