UUSIMMAT

Renny Harlin paljasti millainen hänen ohjaamansa Alien 3 olisi ollut

24.08.2011 13:52 | Muropaketin toimitus

Nykyään on ehkä hieman vaikea uskoa, että Renny Harlin oli 1980-luvulla kuuma nimi Hollywoodissa. Painajainen Elm Streetillä 4 – Unien valtiaan tuomien meriittien ansiosta herra Harjola pääsi jopa Alien 3:n ohjaajaksi, mutta luopui loppujen lopuksi pestistä itse.

Crave Online -sivuston tuoreessa haastattelussa Renny Harlin paljasti miksi hän loppujen lopuksi luovutti Alien 3:n ohjaajan pallin David Fincherille. Vaiheet olivat moninaiset, mutta syy lopulta hyvinkin yksinkertainen: Harlin ei päässyt 20th Century Fox -studion kanssa sopuun siitä, mitä elokuvassa tapahtuisi.

Omien sanojensa mukaan Renny Harlinilla oli 28-vuotiaana kovat paineet onnistua Alienin kanssa. Niinpä hän käytti paljon aikaa ideoidakseen elokuvan, joka varmasti toimisi. Ohjaaja esitteli Foxin edustajille kaksi erilaista ideaa: Alien 3:ssa voitaisiin joko vierailla Alieneiden kotiplaneetalla tai vaihtoehtoisesti Alienit voisivat tehdä invaasion maapallolle. Kumpikaan ideoista ei studiopomoja miellyttänyt. He halusivat vankila-alukselle tai -planeetalle sijoittuvan selviytymistarinan.

Harlin ei ollut ideasta innostunut. Miksi yleisöä kiinnostaisi mitä rikollisille ja pahantekijöille Alienin kynsissä tapahtuisi? Tilanne äityi kädenväännöksi, jonka myötä ohjaaja päätti pakata laukkunsa. Harlin ei kuitenkaan kanna kaunaa, sillä studio tarjosi hänelle heti Alienin menty puihin sekä Ford Fairlanea että Die Hardin jatko-osaa. Molemmat elokuvat lasketaan nykyään Harlinin uran parhaimmistoon.

Lähde: Crave Online

Keskustelu

4-5. Eli itse kun et viitsi edes lukea kunnolla (ja saat siitä vähän…köh köh idiootin leiman) niin kiukuttelet kun jengi vastaa yhtä ”järkevästi”. Kasva aikuiseksi.

Huh kylläpä Rennyllä on ollut paskoja ideoita jo aikanaan :) Petelius86 itke vaan setien ilkeyttä. Silti käsittämättömän hutaisten olet uutisen lukenut ja heti on ollut pakko lähteä kommentoimaan.

*reps* älä petelius heti hermoa. ei tuossa tekstissäsi vaan ollut oikeen mitään mistä ottaa kiinni. meni vähän ohi.

Tarkoituksemme ei ollut pahoittaa mieltäsi, petelius86. Pahoittelemme töykeyttämme. Eiköhän mennä tiskille juomaan rauhanlimpparit, me tarjoamme!

se on niin mukavaa huomata lukeneensa päin mäntyä ja sitten aletaan vittuilemaan tuo 2 kommentti on juuri sellainen jonka olen tottunut lukemaan vain jonkun puoliksi idiootin suusta.

sori mokasin saanko anteeksi. saanko???? mitä sanoo mahtava dome.fi:n toimitus?

@1
Et nyt tainnut ihan tajuta: Vankila-alus Alien oli juuri tuo mainittu kolmos-osa, jonka ohjaajan pestiä siis tarjottiin aluksi Harlinille. Tämä kuitenkin olisi halunnut tehdä toisenlaisen tarinan ja kun tähän ei suostuttu, jätti homman sikseen.

Eivätpä kyllä Harlinin ideat kovin loistavilta kuulostaneet. Alien 3 on kuitenkin nykyisellään lähes kahden ensimmäisen osan veroinen teos, eli studio teki oikean ratkaisun. Harlinin versiot olisivat vaatineet liikaa selittelyä alienien taustoista, mikä ei kauhuelokuvissa ole koskaan hyvä idea.

Mitähän sinä petelius86 nyt oikein sekoilet…

siis alien tappamassa tuomittuja vankeja on TEHTY JO eikö voitais yrittää jotain uutta ja itse sain vaikutelman että kaveri on oikeasti tehny kovasti töitä koska hänkin rakastaa alieneita hirveästi eli uskallan olla rauhallisin mielin ja odottaa innola ohjaajan elokuvaa joka todellakin vaikuttaa fani ystävälliseltä. toivottavasti

Muropaketin uusimmat