Ridley Scott: ”Alien-elokuvien tulevaisuus on epävarma Disneyn ostettua Foxin”

10.01.2018 08:59 | Muropaketin toimitus

Lapsiystävällinen studio ei ehkä halua jatkaa synkkien elokuvien sarjaa.

Muutama viikko sitten huhuiltiin 20th Century Fox -studion päättäneen olla tekemättä Ridley Scottin kolmatta Alien-esiosaa nimeltään Alien: Awakening, jonka kohtalo on nyt yhä hämärämpi Disneyn ostettua Foxin.

Alienin luoja, käsikirjoittaja-ohjaaja Ridley Scott vaikuttaa itsekin epävarmalta elokuvasarjan jatkosta Digital Spy:n haastattelussa, vaikka toivookin tietysti voivansa tehdä lisää.

– Olen tehnyt yhteistyötä Foxin kanssa vuosien ajan ja toivottavasti olen yhä mukana jos Disney päättää jatkaa niinkin synkän aiheen kuin Alienin parissa, Scott sanoo.

Ohjaaja myöntää kuitenkin Disneyn tekevän järjettömät summat rahaa lapsiystävällisillä, korkeintaan alle 12-vuotiailta kielletyillä elokuvillaan.

– Siksi he menestyvät niin hyvin, vetäessään rajan K12-tekeleisiin. Jos he haluavat tehdä jotain synkempää, niin tekevätkö he sen Disneyn tai Foxin nimellä? Pakkohan heillä on olla jokin suunnitelma aikuisempia elokuvia varten, Scott pohtii.

Foxin K16-leffat Logan ja Deadpool ovat olleet niin suuria menestyksiä, että eiköhän Scott ole oikeassa vähän vanhemmille suunnattujen tuotosten suhteen.