UUSIMMAT

Ridley Scott yllätti: Prometheus 2 on Alien-elokuva nimeään myöten

25.09.2015 06:58 Tatu Junni

Ohjaaja Ridley Scott on täsmentänyt aikaisemmin tällä viikolla antamiaan lausuntoja Prometheuksen jatko-osasta.

“Alien nähdään ehkä vasta Prometheus 4:ssa”, totesi Scott saksalaisen FilmFutterin mukaan.

Jonkinlaisten Alienien pariin päästään sukeltamaan kuitenkin jo Prometheus 2:ssa, sillä Ridley Scott on paljastanut elokuvan nimen olevan Alien: Paradise Lost.

”Nimi johtuu siitä, että palaamme selvittämään miksi, miten ja milloin Alien syntyi”, Scott kertoi HeyUGuys-sivustolle. Ohjaajan mukaan elokuva on suorassa yhteydessä ensimmäiseen Alien-elokuvaan, jonka Scott ohjasi vuonna 1979.

Kuulostaa siis siltä, että Prometheuksen jatko-osa on se elokuva, joka ensimmäisen piti olla. Kuulostaa lupaavalta, ja mikä parasta: Damon Lindelof ei ole tällä kertaa mukana tekijätiimissä. Käsikirjoituksesta vastaa Michael Green.

Yllättävästä nimestä huolimatta Alien: Paradise Lostissa on mukana Prometheuksen näyttelijät Noomi Rapace ja Michael Fassbender.

“Prometheuksen jatko-osa alkaa isosta ideasta – tai oikeastaan isosta kysymyksestä. Keitä insinöörialienit ovat ja miksi he loivat niin ilkeitä olentoja ja bakteereja? Miltä he koettivat suojella itseään? Prometheus 2 tarjoaa vastauksia näihin kysymyksiin”, Ridley Scott lupasi Collider-sivuston haastattelussa aikaisemmin syyskuussa.

Elokuvaa aletaan kuvata helmikuussa ja teattereihin se saapunee vuoden 2017 aikana.

Tällä hetkellä ei ole tiedossa, mitä Neill Blomkampin suunnittelemalle Alien 5:lle on tapahtunut.