Rillit huurussa -sarjan Sheldon ei koskaan käyttänyt sanaa “seksi” – Nyt asia sai vihdoinkin selityksen

16.11.2021 17:00 | Muropaketin toimitus

Jim Parsonsin esittämä Sheldon käytti Rillit huurussa -sarjassa aina latinankielistä sanaa “coitus” puhuessaan seksistä.

Rillit huurussa -sarja kesti kaikkiaan 12 tuotantokautta ja nuorista aikuisista kertovassa sarjassa myös seksi oli keskeisessä roolissa. Jim Parsonsin esittämä Sheldon Cooper onnistui kuitenkin läpäisemään kaikki 12 kautta käyttämättä kertaakaan sanaa “seksi”. Hän puhui aiheesta aina latinasta johdetulla sanalla “coitus”.

Young Sheldon -sarjan viidennellä kaudella tämä saa vihdoin selityksen, kun Sheldonin sisko Missy alkaa kysellä seksistä. Cinemablendin uutisen mukaan Sheldon (Parsonsin äänellä) kertoo sarjassa näin:

“Jokaisella kulttuurilla on tabunsa. Meidän yhteiskunnassamme kaikki keskustelu, joka liittyy ihmisten lisääntymiseen, tuntuu aiheuttavan kaaosta. Jopa sana “seksi” aiheuttaa epämiellyttäviä reaktioita. Ajattelin että “harjoittaa haureutta” voisi toimia, mutta se vaikutti liian tuomitsevalta.”

Tämän vuoksi nuori Sheldon etsi sanakirjasta aihetta neutraalisti kuvaavan sanan ja löysi coituksen, joka hänen mielestään oli niin “tylsä ja kliininen”, ettei kukaan loukkaantuisi siitä.

Young Sheldon on Suomessa katsottavissa HBO Maxissa.