Robert Downey Jr. haluaa ihmisten antavan Mel Gibsonille anteeksi

20.10.2011 10:42 Muropaketin toimitus

Robert Downey Jr. pyysi viime viikonloppuna järjestetyssä American Cinematheque Awards -tilaisuudessa ihmisten antavan Mel Gibsonille anteeksi näyttelijän törttöilyt ja pahat puheet.

Nykyään takaisin Hollywoodin A-listalle noussut Robert Downey Jr. joutui 1990-luvulla huumesekoilujen ja vankilatuomioiden myötä median epäsuosioon ja hänen työtarjouksensa hupenivat. Mies voinee siis hyvin samaistua ystävänsä Mel Gibsonin tilanteeseen. ”Jos et itse ole synnitön – ja mikäli olet, niin olet väärällä alalla – pitäisi hänelle antaa anteeksi ja työrauha”, Iron Manin roolista tuttu näyttelijä totesi.

Vuosituhannen alussa Mel Gibson auttoi uransa pohjamutia kyntävän Robert Downey Jr.:n saamaan roolin Laulava salapoliisi -elokuvasta (The Singing Detective, 2003). Noihin aikoihin Gibson neuvoi ystäväänsä kantamaan vastuuta teoistaan, koska sen myötä elämä saisi jälleen merkityksen. Nyt kun miesten roolit ovat kääntyneet ylösalaisin, koettaa Downey Jr. luonnollisesti auttaa vastavuoroisesti ystäväänsä pääsemään jaloilleen.

Mel Gibsonin ongelmallisesta elämäntilanteesta voi lukea tiivistelmän Wikipediasta. Miehen tuorein elokuva on kesällä ensi-iltansa saanut Majava (kuvassa).

Lähde: Us Magazine