RoboCop-tähti kertoi, miksi uusintaversio epäonnistui – ja haastattelusta, joka sai studiopamput suuttumaan

26.01.2021 09:28 | Muropaketin toimitus

Näyttelijä Joel Kinnaman muistelee vuoden 2014 hirvittävää RoboCop-uusintaversiota.

Vuoden 2014 RoboCop-uusintaversiossa pääosaa esittänyt Joel Kinnaman promoaa The Playlistin haastattelussa tuoretta Brothers by Blood -elokuvaansa, mutta muistelee myös menneitä.

Näyttelijä sanoo olleensa leffan tienoilta tehdyissä haastiksissa aluksi aivan pihalla, tajuamatta mitä voi ja mitä ei voi sanoa. Robocop-remake oli Kinnamanin ensimmäinen ison budjetin elokuvarooli. Hän sai studiopamput suuttumaan heti ensimmäisillä kommenteillaan.

– Eka kysymys oli, että kai uusi RoboCop on lapsilta kiellettyä K16-kamaa. Vastasin siihen, että tietysti on, vain idiootti tekisi K12-RoboCopin. Seuraavana aamuna kännykkässäni oli noin 47 missattua puhelua, Kinnaman kertoo.

– Leffan olisi pitänyt ottaa paremmin huomioon ne asiat, joita fanit rakastivat alkuperäiselokuvassa ja tehdä niille kunniaa. Uusintaversio on ihan toimiva teos, mutta ei se oikein istu Robocopin konseptiin, hän jatkaa.

Muropaketin seitsemän vuotta sitten julkaistussa arvostelussa elokuvasta todettiin muun muassa seuraavaa:

”..tarinaa muokatessa roskakoriin on samalla heitetty äärimmäinen väkivalta, satiiri, tyly asenne ja kieroutunut huumori – eli lähes kaikki se, mikä teki RoboCopista aikoinaan hitin.”

Uusi RoboCop ei millään vedä vertoja alkuperäiselle

Muropaketin uusimmat