Röllin sydän -elokuvan kylä rakennetaan Powerpark-huvipuistoon.

25.04.2008 11:35 | Muropaketin toimitus

kaistaRöllin sydän -animaation tuottanut MRP Matila Röhr Productions sekä Alahärmässä sijaitseva elämyspuisto Powerpark ovat solmineet yhteistyösopimuksen piirroselokuvaan perustuvan matkailukohteen rakentamisesta. Powerparkin huvipuiston osaksi rakennetaan elokuvassa nähty Röllikylä, jossa voivat seikkailla niin lapset kuin aikuisetkin.

Kylän malli on piirretystä elokuvasta tuttu; lukuisia mielikuvituksellisia rakennuksia ja röllimäisiä vimpaimia. Röllikylän suunnitelman on tehnyt elokuvan taiteellinen johtaja Janne Kopu.

“Olen erittäin iloinen, että piirrettyyn Rölli –elokuvaan luotu kylä muuttuu todellisuudeksi. On hienoa, että lapset voivat omalla mielikuvituksellaan jatkaa Röllin tarinaa, kun he vierailevat Powerparkin Röllikylässä. Aivan erityisen iloinen olen siitä, että kylä nousee Pohjanmaalle, jossa olen saanut vuosien kuluessa tuottaa useita elokuvia. Ties vaikka Röllin tarina saisi täällä jatkoa…” toteaa Röllin Sydän –piirroselokuvan tuottaja Marko Röhr.

Alahärmässä, Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva Powerpark on varsinainen monitoimipuisto, josta on muodostunut keskeinen matkailukohde Pohjanmaalla. Noin 100 hehtaarin Powerpark on kehittynyt maailmankuulun Mika Salo Circuitin ympärille. Alueelta löytyy tasokas hotelli, huvipuisto, leirintäalue ja Euroopan suurin sisäkartinghalli. Röllikylän rakentaminen aloitetaan välittömästi kesäkuun alussa ja on se suunniteltu avattavaksi vuoden 2009 keväällä.

”Powerparkin huvipuistoon sijoittuva satumaailma täydentää puiston ilmeen ja olemmekin todella ylpeitä että saimme Röllikylän isoksi osaksi satumaailmaa. Satumaailmassa tulemme näkemään hahmojen lisäksi heidän asumuksiaan, vesiputouksia ja erilaisia rakennelmia joiden parissa kaikki perheen jäsenet tulevat varmasti viihtymään. Ja kun rakennuttajana toimii Jorma Lillbacka, tulemme varmasti yllättymään kaikki.” toteaa johtaja Mikko Kiviluoma Powerparkista.

Röllin sydän -elokuvassa suomalaisten rakastama Rölli on nähty ensi kertaa piirroshahmona. Kyseessä on klassinen piirrosanimaatio, jota toteuttamassa on ollut yli 100 animaattoria. Röllin sydän vie Röllin ystävineen huikeaan seikkailuun, kun Menninkäisten metsä uhkaa kivettyä. Ainoa toivo on löytää vuosituhannet kadoksissa ollut Ymmärryksen sydän. Matka sydämen luo on kuitenkin pitkä ja vaarallinen – ja tien perille tietää vain Milli Menninkäinen. Vastoin kaikkia periaatteitaan röllien on nyt luotettava menninkäiseen.

Rölli, Satu Suomalainen –kisan voittaja nähdään ensimmäistä kertaa DVD:llä piirrettynä 27.6.2008, jolloin Röllin sydän -elokuva julkaistaan. DVD:ltä voi katsoa lisäksi dokumentin siitä kuinka Röllin sydän -elokuva on tehty ja tunnuskappaleen musiikkivideon. Levyltä löytyy myös Rölli -karaoke koko perheelle sekä ohjaaja Pekka Lehtosaaren ja tuottaja Marko Röhrin kommenttiraita.

Röllin sydän -elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Pekka Lehtosaari. Elokuvan visuaalisesta suunnittelusta vastaa taiteellinen johtaja Janne Kopu. Nimiroolissa kuullaan näyttelijä Allu Tuppurainen ja Milli Menninkäisen roolissa Saija Lentonen. Muissa röllirooleissa ovat Aarre Karén (Lakeija), Jyrki Kovaleff (Riitasointu), Matti Ranin (Rupeltaja) ja Esa Saario (Kylän Vanhin). Elokuvan on tuottanut Marko Röhr, MRP Matila Röhr Productions Oy.


Aiheesta lisää Kaistalla:

Arvostelussa elokuva Röllin sydän (***)

Haastattelu: Röllin sydän -animaation ohjaaja Pekka Lehtosaari

Haastattelu: Röllin isä Allu Tuppurainen

Muropaketin uusimmat