Rooli perusteellisesti haltuun: Tilda Swinton hankki itselleen peniksen ja kivekset esittäessään miestä uudessa Suspiria-elokuvassa

12.10.2018 09:24 Muropaketin toimitus

Tilda Swinton esittää pelkästään huvin vuoksi Suspiria-elokuvan uusintaversiossa myös 82-vuotiasta miestä.

Asiasta on huhuttu jo jonkin aikaa, mutta tähän mennessä ihastuttaneen ja vihastuttaneen Suspiria-kauhuklassikon uusintaversion ohjaaja Luca Guadagnino ja näyttelijä Tilda Swinton eivät ole suostuneet myöntämään Swintonin esittävän elokuvassa myös tohtori Jozef Klempereriä, vaan väittäneet kivenkovaan että roolissa nähdään 82-vuotias saksalaisnäyttelijä Lutz Ebersdorf.

Tuoreessa New York Timesin jutussa Swinton kuitenkin paljastaa asian todeksi, sanoen kaikkien kysyneen aiemmin väärän kysymyksen.

– Esitätkö myös Dr. Klempereriä Suspiriassa? Ei, en esitä, hänen roolissaan nähdään Lutz Ebersdorf. Esitätkö Lutz Ebersdorfia Suspiriassa? Siihen vastaus on yksiselitteisesti kyllä, kyllä esitän, Swinton sanoo.

Artikkelissa ääneen pääsee myös kahdesti työstään Oscarin voittanut maskeeraaja Mark Coulier, joka avaa asiaa joidenkin mielestä ehkä vähän turhankin yksityiskohtaisesti.

– Hänellä oli penis ja pallit, mukavan painavat genitaalit, joiden hän saattoi tuntea heiluvan puolelta toiselle. Pari kertaa ne lipsahtivat vahingossa esille kuvauspaikalla, Coulier kertoo.

Maskeeraaja sanoo pallien ja peniksen olevan tällä hetkellä jemmattuna johonkin laatikkoon, mutta aikovansa laittaa ne esille työhuoneensa seinälle.

Swinton itse päivitti Lutz Ebersdorfin bion IMDb-sivustolle. Hän toivoi, että asia olisi pysynyt salaisuutena ja Lutzin ”kuolevan” leffan leikkausvaiheessa. Elokuva olisi omistettu hänen muistolleen.

Dario Argenton kauhuelokuvan uusintaversiossa esiintyvät Swintonin lisäksi myös muun muassa Dakota Johnson, Mia Goth, Angela Winkler, Chloë Grace Moretz ja Renée Soutendijk.

Suomessa Suspiria saa ensi-iltansa 23. marraskuuta.