Ruotsalaiskriitikot kehuvat Niko – Lentäjän poikaa

12.11.2008 15:28 | Muropaketin toimitus

http://plaza.fi/s/f/editor/images/nikolentajanpoikajuliste120.jpgNiko – lentäjän poika sai ensimmäisen kaupallisen ensi-iltansa Ruotsissa 7. marraskuuta 30 kopiolla ja on yksi suurimmalla kopiomäärällä levitetty suomalainen elokuva Ruotsissa. Niko – lentäjän poika on myyty yli 100 maahan ja se on laajimmalle levinnyt suomalainen elokuva.

Niko – på väg mot stjärnorna sai hyviä ja jopa ylistäviä arvosteluja Ruotsissa paikalliselta medialta.

Aftonbladetin kriitikko antaa Nikolle 4 tähteä viidestä ja kertoo omien lastensa (8 ja 9v.) nauliutuneen penkkiin keskittyneenä kun elokuva alkoi, sekä kommentoi Nikon sisältävän kaiken mitä hyvässä lastenelokuvassa tulee olla. Aftonbladetin Jan-Olov Anderssonin mielestä Niko on niin hyvä, että se olisi automaattisesti maailmanmenestys, jos sillä olisi ison Hollywood-studion PR-koneisto takanaan.

Svenska Dagbladet kehuu elokuvaa hienoksi ja antaa sille 4 tähteä kuudesta. Götegorg-Posten nostaa teknisestä toteutuksesta erityisesti esiin taitavasti toteutetut erilaiset lumen olomuodot ja antaa Nikolle 3 tähteä viidestä.

AFTONBLADET
”Kan bli en världssuccé. Faktiskt så mycket av tidlös sagonstämning över sig, att med en Disney-koncerns pr-apparat säkert skulle kunna bli en världssuccé.”
**** (4 tähteä viidestä)

SVENSKA DAGBLADET
”Jag tycker att denna finländska barnfilm är riktig fin.”
**** (4 tähteä kuudesta)

EXPRESSEN/GT/KVÄLLSPOSTEN
*** (3 tähteä viidestä)
”Ett väl beprövat grepp – son söker far – men charmigt utfört och inte minst väl animerat.”

GÖTEBORGS-POSTEN
*** (3 tähteä viidestä)
”De finska animatörerna lyckas skickligt levandegöra snölandskapet i Mossdalen med omnejd: knarrande kramsnö, pudersnö på trädstammarna, långsamt singlande blötsnö, hotfullt vassa istappar och isflak som virvlar mot undergång i de fördömdas flod.”

P4 Stockholm – local radio station on channel P4
*** (3 tähteä viidestä)
”This is very very good”

P4 – national radio station on channel P4
*** (3 tähteä viidestä)

Niko sai avausviikonloppunaan Ruotsissa 6315 katsojaa. ”Olemme avaukseen erittäin tyytyväisiä ja näyttää siltä että Niko saattaa jopa ylittää tavoitteemme Ruotsissa,” Kertoo Ruotsin Nordisk Filmin elokuvalevityksen johtaja Pia Grünler.

Lue Kaistan arvostelu elokuvasta täältä: Niko – Lentäjän poika (****)

Keskustelu

No hyvä juttu!!!:DD Toinottavasti vaan ruotsalais tutkimus ei totea elokuvaa vaaralliseksi, koksa se on ihan oikeesti HYVÄ ELOKUVA!!!

Niko oli oikeasti aivan ihastuttava leffa. Ja niin ”tavallinen” verrattuna Disneyn vastaaviin tuotoksiin…

WWAAAHH!! Loistavia uutisia suomalaisille elokuville! Iha sika makeet! Päheet, coolii ja kaikkee muut paskaa!

Ihanaa kun tehdään herttaisia ja jänniä satuja, jotka kelpaavat sekä lapsille että aikuisille. Eiväthän lapsetkaan tylsiä ja huonosti tehtyjä juttuja kelpuuta! Pitää olla kaunista ja laadukasta jälkeä katseltavaksi, ja tässä sitä näyttää olevan. Nykyään kun tieto kiirii nopeasti netin kautta, onkohan mikään iso PR-koneisto edes aina välttämätön?

niko on niin sulonen.. aijon mennä kattoo sen ihan pakko!!! <33

HYVÄ, HYVÄ!!!

Aionpa itsekin käydä katsomassa vaikka olenkin jo ns. kypsässä
iässä.

Terveisin
Piirrettyjen fani

Muropaketin uusimmat